Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Húsvétra szinte nyárias idő lesz

Létrehozva:

Változatos lesz ezen a héten is az időjárás. Habár a múlt heti előrejelzések már csak elvétve jeleztek fagyot, most kiderült, hogy kedd hajnalban még több helyen fagyhat. Ám ezt követően enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, a hét végére már szinte nyáriasan meleg időre számíthatunk.

A HungaroMet jelzése szerint hétfőn, az éjszaka második felében délnyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, kedden napközben ez és a kialakuló lapos gomolyok zavarják a napsütést. Késő délután délnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek. Csapadék kedden nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szelet ma nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik, intenzívebb csapadékgócok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak. Hajnaltól a szél délkeletire fordul, egyre többfelé kísérik erős, északnyugaton viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet keddre virradóan általában -3 és +3 fok között, az északi völgyekben, homokhátságokon -3 fok alatt, a dunántúli szelesebb tájakon +3 fok felett alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13 és 18 fok között valószínű.

Szerdán változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délutántól, de várhatóan inkább estétől a Nyugat-Dunántúlon már lehet eső, zápor. A délkeleti szél többfelé erős lesz.

Szerda hajnalban általában 4, 10 fokot mérhetnek, a szélvédett északkeleti tájakon hidegebb is lehet. Kora délután 15, 22 fok várható.

Fáradtságot okozhat a melegfront

Keddtől enyhébb levegő érkezik az ország fölé, emiatt meleg jellegű fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, így a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható.

Húsvétra megérkezik az igazi tavasz

Keddtől felmelegedés veszi kezdetét. Átmeneti megtorpanás csak csütörtökön lehet, amikor a tőlünk nyugatra kavargó légörvény peremciklonjának hidegfrontja vonul át, többfelé esővel, záporokkal, néhol zivatarral. Az Időkép előrejelzése szerint ezt követően folytatódik a melegedés, ami várhatóan épp húsvétra teljesedik ki.

Húsvétkor már 25 fok is lehet

Szombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is országszerte meghaladja a 20 fokot a hőmérséklet, többfelé 25 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Az éjszakák is jóval enyhébbek lesznek, mint a napokban. Sok napsütés, száraz idő várható, a napsütést inkább csak fátyolfelhők szűrhetik az ünnepek alatt. A déli-délnyugati szél viszont gyakran feltámadhat.

(Kép forrása: Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink