Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Trófea és világelsőség

Létrehozva:

Harmadik ausztráliai fináléját játssza Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic.

A két legjobb páros találkozik az idei Australian Open női páros döntőjében, ráadásul jól ismerik egymást az ellenfelek. Új taktikával lépnek pályára, vagy maradnak a tavalyi vb-döntőben már bevált receptnél?

– Eddig kétszer játszottunk a Hszie Szu-vej, Barbora Strýcová tajvani, cseh duóval, Wimbledonban ők, a vb-döntőben mi győztünk. Nehéz meccset várok, hiszen mégiscsak a páros világelső és az első kiemelt áll majd a háló túloldalán. A vb-n szinte tökéletesen játszottunk Kikivel, de badarság lenne azt várni, hogy minden sikerülni fog holnap. Izgatott vagyok, de nem izgulok!

Képes lesz átmenteni az elődöntős formáját a fináléra?

– Szeretem a nagy meccseket, párosban különösen. Úgy érzem, hogy jól ment a játék szerdán, de remélem, van bennem, bennünk ennél több is. A siker kulcsa az lesz, hogy mennyire tudjuk az akaratunk az ellenfélre kényszeríteni. Ha sikerül a saját, viszonylag egyszerű képletű játékunkat stabilan hozni, lesz esélyünk nyerni.

Új edzője, Michael Joyce munkája mennyire látható már a játékán?

– Mike fantasztikus szakember és nagyon rendes srác. Kiegyensúlyozottabb vagyok az idén, szeretném, ha áttörném azt a mentális gátat egyéniben, amit a párosban évekkel ezelőtt már ledöntöttem. Ebben segíthet Mike. Ha ez sikerül, akkor ismét ott lehetek a top 30-ban.

Mladenoviccsal jól megértik egymás a pályán kívül is…

– Kiki az egyik legközelebbi barátnőm. Mindent meg tudunk beszélni, legyen szó teniszről, pasikról, cipőkről, a napi hírekről. Őszinték vagyunk egymással, a köztünk lévő kapocs a párosunk sikerének az egyik fontos alkotóeleme.

Kiss B. László

Legnépszerűbb cikkeink