Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Most indul be a kvótahadjárat

Létrehozva:

Július 24-én kezdődik Tokióban a nyári olimpia, s eddig 72 magyar sportoló részvétele biztos. Azért nyár elejéig sokaknak van még esélye csatlakozni a csapathoz.

Az idei nyári olimpián is meglehetősen kevés csapatsportágban lesz ott Magyarország. A férfi vízilabda-válogatott hétvégi Eb-győzelmével és a női asztalitenisz-válogatottal 72-re emelkedett a magyar sportolók száma a tokiói olimpián, de attól még messze vagyunk, hogy Kulcsár Krisztián pezsgőt bonthasson. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Rióhoz hasonlóan, csaknem százhatvan fős magyar sportolói küldöttség részvételére számít, de hogy ez megvalósuljon, a női vízilabdázóknak és a női kézilabdázóknak ki kell jutniuk Tokióba. Mindkét válogatottnak selejteznie kell az olimpiáért. A kézisek március 20-22. között Győrben Oroszország, Szerbia és Kína csapatával mérkőznek. Az első kettő utazhat az ötkarikás játékokra. Legutóbb a 2008-as pekingi olimpián voltak ott a női kézilabdázók, ami bizony már-már történelmi emlék. A magyar női pólóválogatottnak sem egyszerű a helyzete, de az Eb-szerepléshez hasonló teljesítmény – bronzérmesek lettek Budapesten – elég lehet a kvóta megszerzéséhez a trieszti márciusi selejtezőtornán.

Kosárlabdában már csak az olimpia műsorán először szereplő 3×3-as tornán van esélyünk részt venni, mégpedig a hölgyek révén. Márciusban Hollandia, Észtország, Fehéroroszország és Srí Lanka vár a vb-ezüstérmes magyar női csapatra, amely ha nem tudja kiharcolni az olimpiai szereplést, akkor áprilisban még egyszer nekifuthat, ugyanis tavasszal Budapesten rendezik az utolsó olimpiai kvalifikációs selejtezőt a nőknek és a férfiaknak.

A csapatokon kívül még sokaknak van esélye egyéni sportágban kijutni Tokióba. Hogy mennyire reális Kulcsár Krisztián optimizmusa, azt nehéz megmondani, június végére mindenki okosabb lesz. Azért reménykedjünk, igaza lesz a MOB-elnöknek.

KBL

Legnépszerűbb cikkeink