Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egymilliós ajánlattal toboroz sofőröket a BKV

Létrehozva:

Bruttó 500–500 ezer forintot fizet a BKV a 2023. október 31-ig jelentkező képzett autóbusz- és trolibuszvezetőknek és az őket ajánló BKV-s kollégáknak is. Ha hat hónap múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban, mindketten megkapják a bruttó félmillió forintos bónuszt.

Az egész Európában problémákat okozó autóbuszvezető-hiányra reagálva extra juttatásokat ajánlott a BKV nyári toborzó kampányában.  A cég a meglévő járművezetők lojalitását és hűségét honorálta a bruttó 500 ezer forintos ajánlási díjjal.

A bruttó félmilliós belépési bónusszal pedig a szakmában már jártas, képzett autóbusz- és trolibuszvezetőket ösztönözte arra, hogy váltsanak a főváros legnagyobb, több mint fél évszázada meghatározó közlekedési vállalatára. A sikeres nyári kampány és a folyamatos toborzás eredményeként idén nyáron – a korábbi évekhez képest – több, csaknem 40 képzett, tapasztalt járművezető állt szolgálatba a BKV öt buszgarázsában.

„Társaságunk ezért úgy döntött, hogy ősszel is folytatja a dupla bónuszos toborzókampányt: október 31-ig, továbbra is bruttó 500-500 ezer forint bónuszt fizet mind az új belépőnek, mind az őt ajánló BKV-s munkatársnak, amennyiben mindketten fél év múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban. Azokat várjuk, akiknek van „D” kategóriájú jogosítványuk és „GKI” igazolványuk, vagy „TR” kategóriájú jogosítványuk. Ösztönözzük – többek között – azokat, akiknek a turisztikai szezon végével megszűnt vagy kevesebb lett a munkájuk, tegyenek egy próbát és váltsanak BKV-ra” – írja a közlekedési vállalat.

Budapest legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatójaként a BKV csaknem 2000 autóbusz-vezetőt és 280 trolibuszvezetőt foglalkoztat. A pályaelhagyók, a külföldön munkát vállalók, a nyugdíjba vonulók lemorzsolódása, valamint a szolgáltatás bővítése miatt akár 70-80 buszvezető alkalmazására nyílik lehetőség a közeljövőben.

A BKV-nál az autóbusz- és trolibuszvezetők átlagos bruttó keresete már 730 000 forint. A vállalat – mint írják – elkötelezett a munkakörülmények folyamatos fejlesztésében: a járműflotta frissítése érdekében 2022-ben 135 új busz állt forgalomba és az idén megérkezett a korábban megrendelt 48 új trolibusz is.

(Kiemelt kép: Fotó: Merész Márton)

Legnépszerűbb cikkeink