Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Ismét csúszik a 3-as metró átadása

Létrehozva:

A BKV csendben tovább csúsztatta a hármas metró átadását, így legkorábban ’23 második negyedévében készülhet el teljesen a vonal felújítása.

Csak 2023 második negyedévében indulhat meg az utasforgalom az 3-as metró vonalán – erősítette meg a VG érdeklődésére a BKV. Mindez azt jelenti, hogy a legutóbbi tervekhez képest negyedéves csúszás állt be a projektben.

Legutóbbi tervek szerint a teljes 3-as metróvonalat 2023 első negyedévében adták volna át az utasforgalomnak. A BKV válasza szerint a jelenlegi tervek alapján a felújítási munkálatok ugyan befejeződnek 2023 márciusára, csakhogy ezután következnek a hatósági ellenőrzések és próbafutások. Csak ezek lezárása után indulhat meg az utasforgalom a 3-as metró vonalán. „Noha a hatósági ellenőrzések, próbafutások már a márciusi átadás előtt megkezdődnek, ez egy folyamat, amelynek teljes lezárása 2023 második negyedévében fejeződik be.”

A portál megjegyzi, hogy a késleltetést a BKV nem verte nagydobra, ugyanis erre egy hétfői háttérbeszélgetésen ejtettek el egy félmondatot. Az MTI tudósítása szerint Bolla Tibor vezérigazgató mellékesen jegyezte meg, mintegy kedvező hírként, hogy „jövő év második negyedévében a 3-as metró teljes vonalán megindulhat a forgalom”.

Legnépszerűbb cikkeink