Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hamarosan körbejárható lesz a Nyugati tér a felszínen is

Létrehozva:

A gyalogosok hamarosan az aluljáró lépcsői helyett lámpás gyalogátkelőhelyen közlekedhetnek.

Akadálymentesen körbejárható lesz a felszínen a Nyugati tér. A Fővárosi Önkormányzat törekvéseihez kapcsolódva három új, jelzőlámpával szabályozott gyalogos-átkelőhelyet létesít a csomópontban a Budapest Közút Zrt. – tudta meg a 24.hu.

A fejlesztés az Újjáéledő sugárutak városfejlesztési koncepció keretében valósul meg, a munkák június 19-én, hétfőn kezdődtek, és tervezetten két hónapig tartanak.

A Nagykörúttal párhuzamosan a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Váci utat, valamint a Szent István körutat keresztezve is jelzőlámpás, hangjelzéssel kiegészített zebrát vehetnek majd igénybe a járókelők. Kialakítják a csomópontban a kapcsolódó kerékpáros-infrastruktúrát is, megvalósítva a Bajcsy-Zsilinszky úti és a kialakítás alatt lévő, védett Váci úti kerékpáros-útvonal összekötését.

A fővárosi közösségi költségvetésen nyertes fejlesztési ötletek alapján többek között az Astoriánál, a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között, valamint az Örs vezér terénél a Kerepesi úton gazdagodhat további új gyalogos-átkelőhelyekkel Budapest.

(Kiemelt kép: Álló kocsisor a Nyugati téri felüljárón. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

Legnépszerűbb cikkeink