Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Bezárt a Nyugati téri McDonald’s, a világ egyik legszebb étterme

Létrehozva:

A csodás műemléki épületet, amelyben a világ egyik legszebb McDonald’s étterme található, hat hónapig restaurátorok és építészek foglalják el.

Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként, a hazai McDonald’s a tervek szerint mintegy fél évre zárja be a többször is a világ egyik legszebb McDonald’s gyorséttermének választott Nyugati téri Meki-t. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá – tájékoztatta szerkesztőségünket az étteremlánc.

A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti.

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

Az étterem látványossága lesz egy ételszállító szalag, mely hazai Mekik közözött egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között fogja továbbítani. Az úgynevezett transzporter felmegy egészen a galéria szintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját.

A digitális fejlesztés részeként az étteremben érintőképernyős kioszkok és a hagyományos kasszák egyaránt megjelennek majd. A vendégeknek lehetőségük lesz a rendelésüket ezeken a módokon, vagy a MyMeki mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is leadni, és akár egyenesen az asztalukhoz rendelni.

„2019-ben hirdettük meg hazai növekedési stratégiánkat, amely során a hálózat dinamikus fejlesztésébe kezdtünk. Ez a stratégia két fő elemből áll: új éttermek nyitása és a már meglévő éttermek felújítása a Jövő Élménye koncepció jegyében. A stratégia ez utóbbi elemét zárjuk le a láncunk egyik legjelentősebb hazai egységének teljes megújításával”– mondta el Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője.

A Nyugati téri étterem zárva tartása alatt az étteremlánc Westendben, Oktogonon, valamint a Jászai Mari téren található egységei változatlanul várják a vendégeket.

(Képek forrása: McDonald’s)

Legnépszerűbb cikkeink