Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Önkéntes nőgyógyászként praktizál Geréb Ágnes egy hajléktalanszállón

Létrehozva:

Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt 2018-ban a bíróság jogerősen két év fegyházra ítélte, miután egy 2003-as és egy 2007-es otthon szülés miatt vádat emeltek ellene. Az első esetben egy ikerpár egyik tagja vesztette életét, a másodikban pedig szülés közben elakadt a csecsemő válla, és az anyát kivérezve szállították kórházba.

Gerébnek egy köztársasági elnöki kegyelemnek köszönhetően nem kellett börtönbe vonulnia, ám a foglalkozástól való eltiltását nem bírálta felül Áder János. Ez a tiltás 2021 elején vesztette hatályát, a szülész-nőgyógyászi és a független bábai engedélyét 2023 december 20-án kapta vissza – írta a HVG.

„Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen módon mellettem állt a nehéz időkben, és azoknak is, akik ellenem voltak (és ennek hangot adva segítettek rávilágítani sok mindenre) – írta a Facebook oldalán Geréb Ágnes korábban. Legutóbbi bejegyzése pedig arról tájékoztat: „Egyelőre önkéntes nőgyógyászként kezdek dolgozni a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei hajléktalan szállójában”.

Az elítélt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász korábban egy interjúban azt mondta, a bírók figyelmen kívül hagyták a tényeket, és az ellene felhozott vádakat igazoló szakvélemények egy részébe hasra ütés alapján kerültek adatok.

(Kép forrása: Shutterstock)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink