Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Semmi szerzője is ellátogat az idei PesTextre

Létrehozva:

Janne Teller, Bergsveinn Birgisson, Gwenda Bond, Rébecca Dautremer és Mathias Énard szerzők is Magyarországra látogatnak az ötödik alkalommal megszervezett PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztiválra szeptember 27-30. között.

A világirodalmi fókuszú könyvfesztivál célja, hogy bemutassák

miként képesek az eltérő nyelvek és kultúrák irodalmi alkotásai megjelenni egy másik ország, másik nemzet olvasmányélményei között.

A fellépők között Janne Teller, a nagysikerű Semmi című regény írója, Bergsveinn Birgisson, az egyik legnépszerűbb kortárs skandináv szerző, Gwenda Bond, a Stranger Things-regény, a Gyanakvó elmék alkotója is szerepel. De a sci-fi műfaját képviselő Nicholas Binge és Giulia Caminito is Budapestre érkezik.

Fontos szerepet kap az illusztráció is, mint az irodalomhoz kapcsolódó tárművészet. Rébecca Dautremer francia könyvillusztrátor is Magyarországra érkezik, de terveznek illusztrációs workshopokat és könyvillusztrációs kiállításokat is. A fesztivált szeptember 27-30. között több budapesti helyszínen tartják: a Három Hollóban, a Millenárison és a Petőfi Irodalmi Múzeumban várják programok az érdeklődőket.

(Kiemelt képünkön: Janne Teller. Fotó: Camilla Jarlov)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink