Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Óriási rekord az óriáscsalád

Létrehozva:

Adam, Savanna, Scott, Molly és Krissy | Forrás: Savanna Trapp Twitter-oldala

Egy öttagú minnesotai család lett a világ legmagasabbja, akik két centivel előzték meg a korábbi Guinness-rekorder famíliát.

Trappék átlagos testmagassága 203 centiméter. Legkisebb köztük az édesanya, a 192 centis Krissy, akit gyerekei azzal ugratnak, hogy lerontja a családi átlagot, hiszen nincs meg két méter. Mire az anyjuk meg azt feleli, ha ő nem lenne, nem is lennének, tehát valójában neki köszönhetik a családi rekordot. Azért is neki lehetnek hálásak, hogy van mit felvenniük, hisz Krissy az online bevásárlás bajnoka. Ilyen méretekkel hiába is keresgélnének a konfekciós áruházakban.

A legmagasabb már rég nem az édesapa, Scott, a maga 203 centijével, hanem a  legkisebbik fiú, a 22 éves Adam, egészen döbbenetes 235 centivel (és európai méret szerint 56-os lábbal). Persze bárhol megjelennek, megnézik őket az emberek, majd az első kérdés általában az, hogy „ti kosaraztok?” Ketten valóban kosárlabdáznak, a középső lány, a kétméteres Molly pedig röplabdázik, és mindhárman sportösztöndíjjal kerültek be az egyetemre. A legidősebb lánynak, a 205 centis Savannának azonban az első év után vissza kellett vonulnia, mivel több sérülés érte a fejét. A család amúgy is gyakran megküzd azzal, hogy lekoccolja az ajtófélfákat, a vészkijárat-táblákat és a csillárokat. Az édesapának le kellett szerelnie otthonukban minden ventillátort, mert a gyerekek állandóan beverték a fejüket a propellerekbe. 

Savanna ötlete volt a rekordkísérlet, és a család kíváncsiságból támogatta is. Egy helyi ortopéd szakorvost kértek fel, hogy független szakértőként hitelesítse a magasságukat, ehhez állva és fekve, reggel, délben és este is mindenkit meg kellett mérnie. Az adatokat elküldték a Guinness-rekordok bizottságának, majd több mint egy évet vártak a válaszra, mert a járvány miatt lassabban őröltek a szervezet malmai.   

A magasságukra mindig áldásként tekintettek, a gyerekeket is úgy nevelték, hogy mutassanak jó példát, hiszen mindenki odafigyel rájuk. Mivel az egész család magas, kevésbé érezték magukat különcnek. Molly férje is 205 centi, így reméli, hogy nekik is magas családjuk lesz. Talán még a rekordot is megdöntik. „Ez egy hatalmas elismerés, szó szerint is” – mondta viccesen a TwinCities helyi honlapnak.

Legnépszerűbb cikkeink