Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Különböző anyáktól születtek, mégis ikrek?

Létrehozva:

Fotó: Salyerstwins / Instagram

Brittany és Brianna Deane nem átlagos egypetéjű ikerpár Virginia államból.

Életük minden fontos pillanatát megosztották egymással, együtt jártak iskolába, 29 éves korukig együtt is dolgoztak, aztán az Ohio-i Twinsburg ikerfesztiválján megismerkedtek az akkor 31 éves egypetéjű ikerpárral, Josh és Jeremy Salyersszel. Ők már korábban megfogadták egymásnak, csak akkor fognak megházasodni, ha találnak maguknak egy ikerpárt, akik mindkettőjüknek tetszenek. Találkozásuk a szépséges Deane nővérekkel szerelem volt első látásra, méghozzá  „kettős látásra”. 

A közös randizást fél év után közös lánykérés követte, egyforma gyűrűkkel, aztán 2018-ban a közös esküvő, újra Twinsburgben, egyforma menyasszonyi ruhákban és zakókban. Négyen együtt közös házba költöztek, együtt várták az első gyermekeiket, és néhány hét eltéréssel megszülettek fiaik, Jax és Jett, akiknek nem csak a nevük kezdődik azonos betűvel. A gyerekek rokoni értelemben unokatestvérek, genetikailag már inkább édestestvérek, egyébként pedig „kvaterner ikrek” (kvartett házasságból születtek), ráadásul egyformák, akár két tojás. A Futurism oldal szerint a titok a DNS-ükben rejlik: miután mindkettőjük szüleinek anyai és apai oldalról is közel 100 százalékban megegyezik a génállománya (kétszer ketten ugyanabból a petesejtből és ondósejtből jöttek létre), a kisfiúk DNS-e is azonos, így már nem meglepő, hogy külsőre ennyire hasonlítanak.

Az írott történelem során eddig alig 300 kvartett családot jegyeztek fel, Salyersék pedig a közösségi média által hihetetlen népszerűségre tett szert, az Instagramon már 176 ezren követik megkettőzött életüket. Persze rá is tesznek arra, hogy egymás tükörképei, hiszen folyton összeöltöznek, amitől végképp elolvad a rajongótáboruk. Egyszerre aranyos és ámulatba ejtő, hogy a két szülőpár annyira össze van nőve, hogy sajátjukként tekintenek egymás gyerekeire. Most épp azon gondolkodnak, vállaljanak-e még egy-egy gyermeket, persze együtt. A testvéri szeretet és bizalom különleges példájaként még a bankszámlájuk is közös. De hát bármelyikük be tudna sétálni a bankba, és felvenni a másik pénzét, ha nem így lenne.

Legnépszerűbb cikkeink