Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Fucsovics negyeddöntős Dohában

Létrehozva:

Fotó: AFP / Belga Mag / David Pintens

Fucsovics Márton bejutott a legjobb nyolc közé a katari Dohában zajló 1,2 millió dollár (379 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglista 36. helyén álló magyar játékos szerdán a dél-koreai Kvon Szun Vuval (55.) csapott össze, akivel korábban egyszer találkozott: a tavalyi, eastbourne-i füvespályás viadal nyolcaddöntőjében az ázsiai diadalmaskodott három szettben.

Ezúttal az első játszma három bréket hozott, ebből kétszer a harmincéves Fucsovics vette el hat évvel fiatalabb riválisa adogatójátékát, ennek köszönhetően 44 perc alatt előnybe került. A második szett már szorosabban alakult, Kvon 3:2-es vezetéséig négy bréket is láthatott a közönség, majd 6:6-ig fej fej mellett haladtak a felek, így következhetett a rövidítés. Ebben Fucsovics gyengén szervált, és ezt kihasználva Kvon kiegyenlített.

A döntő játszmában a magyar Davis Kupa-válogatott éljátékosa 3:0-ra elhúzott, és bár a dél-koreai kis híján utolérte őt, de nemsokára már 5:2 állt az eredményjelzőn. Innentől Fucsovics még egy játékot engedélyezett riválisának, majd kiszerválta a meccset, és végül 2 óra 44 perc játék után 6:3, 6:7, 6:3-ra győzött.

Az öt ászt és hét kettős hibát ütő magyar teniszező negyeddöntős ellenfele a harmadik helyen kiemelt georgiai Nikoloz Baszilasvili lesz.

Fucsovics párosban is elindult a katari fővárosban, s a kazah Alekszandr Bublikkal az oldalán hétfőn bravúrral búcsúztatta a második kiemelt horvát Ivan Dodigot és új-zélandi Michael Venust, de a második fordulóban, kazah Andrej Golubjov és a francia Fabrice Martin megálljt parancsolt nekik, miután 3:6, 6:4,10:7 jobbnak bizonyultak Fucsovicséknál.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink