Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A Los Angeles Rams nyerte az NFL nagydöntőjét

Létrehozva:

Cooper Kupp kiváló játéka sokat segített a Ramsnak | Fotó: AFP / Frederic J. Brown

23-20-ra győzték le a Cincinnati Bengalst az 56. Super Bowl-on.

A meccs legjobbjának járó címet (MVP) a győztes touchdownt szerző elkapó, Cooper Kupp kapta meg.

A kaliforniai együttes hazai pályán, a Los Angeles-i SoFi Stadionban játszhatta története ötödik nagydöntőjét, s arra készült, hogy a klub második diadalát aratja az ellen a Bengals ellen, mely eddigi két szereplését egyaránt vereséggel zárta a Super Bowlban.

A meccs mindkét oldalon egy-egy sikertelen támadással kezdődött, majd a Rams egy 50 yardos sorozat végén Matthew Stafford átadását követően Odell Beckham Jr. touchdown-elkapásával 7-0-ás előnybe került.

A Bengals egészen a nyitónegyed végéig nem találta a fogást a rivális védelmén, harmadik támadósorozatát viszont sikerült mezőnygóllal zárnia (7-3).

A szépítés után azonnal egy 75 yardos sorozattal és touchdownnal válaszolt a Los Ageles (13-3), viszont rögtön ezután a Cincinnati is hasonló menetelést mutatott be (13-10), s mivel a nagyszünetig újabb pont már nem esett, a Rams mehetett minimális előnnyel a pihenőre.

A Super Bowlokon hagyományosan hosszú szünet – mely során a hip-hop műfaj legendái, Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem és Mary J. Blige Kendrick Lamarral kiegészülve adtak elő látványos minikoncertet – a Bengalsnak tett igazán jót, ugyanis a harmadik negyed elején pillanatok alatt fordulat következett.

A második félidő első játékában a Cicinnati 25 éves irányítója, Joe Burrow gyönyörű hosszú passzát Tee Higgins – szabálytalannak tűnő mozdulatsor után – kapta el és futott be a célterületre, amivel 17-13-ra átvette csapata a vezetést. A Ramst érezhetően sokkolták a történtek, Matthew Strafford ugyanis közvetlenül ezután első passzából eladta a labdát saját térfelének közepén.

A Los Angeles-ieknél ezek után a védelemnek sikerült összeszednie magát, így a szerzett labdából a Bengals csak mezőnygólt tudott szerezni, ám így is 20-13-ról várta a folytatást, viszont a kaliforniaiak még a harmadik negyed vége előtt 20-16-ra zárkóztak fel.

Az utolsó negyedben egészen a hajráig egyik csapat támadói sem tudtak haladni, hat perccel a vége előtt azonban a Rams Matthew Stafford és Cooper Kupp vezérletével rendre megtalálta a védelem gyenge pontjait, kiválóan meneteltek, és 1 perc 25 másodperccel a vége előtt Kupp szép elkapásával 23-20-ra fordítottak.

A Cincinnatinek ezek után még volt ideje és elég lett volna egy mezőnygól számára a hosszabbítás kiharcolásához, ám a Los Angeles védelme már nem adott esélyt.

A Rams 1999-es, még St Louis-i csapatként elért – győzelme után története során második alkalommal hódította el a Vince Lombardi-trófeát.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink