Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Visszavonul a legenda

Létrehozva:

Fotó: AFP / Timothy A. Clary

Tom Brady bejelentette, hogy befejezi pályafutását az észak-amerikai amerikaifutball-ligában (NFL).

A 44 éves irányító 2000 és 2020 között a New England Patriots játékosaként hat Super Bowl-t nyert, a Tampa Bay Buccaneers csapatával pedig tavaly bizonyult a legjobbnak. 

A hétvégén még csak pletykaszinten keringett Tom Brady visszavonulása, bár a sportág igazán bennfentes szakírói biztosra vették, hogy nem lesz folytatás. Hétfőre aztán hivatalossá vált, hogy Brady visszavonul. A bejelentést Instagram-oldalán tette meg, köszönetet mondva a pályafutása alakulásában kulcsszerepet játszó csapattársaknak, kluboknak, klubvezetőknek, edzőknek, barátoknak és természetesen családjának, szüleinek, feleségének és gyermekeinek.

A liga történetének egyetlen hétszeres bajnoka minden jelentősebb statisztikai mutatóban – touchdown-passzok, győzelmek, passzolt yardok – vezeti az NFL örökrangsorát.

Brady január 23-án játszotta utolsó mérkőzését, amikor a Tampa Bay Buccaneers a főcsoport-elődöntőben búcsúzott a Los Angeles Ramsszel szemben.
„Mindig is hittem abban, hogy a futball egy »all-in« vállalás, ha nem vagy százszázalékosan versenyképes és elkötelezett, akkor nem leszel sikeres, és a siker az, amit annyira szeretek a játékunkban. Minden egyes nap ott van a fizikai, mentális és érzelmi kihívás, ami lehetővé tette számomra, hogy kihozzam magamból a maximális potenciált. Az elmúlt huszonkét évben mindent megtettem, ami tőlem telik. A pályán vagy az életben a siker felé nem vezet rövid út. Nehéz ezt leírnom, de íme: nem fogom tovább tartani ezt az elkötelezettséget. Imádtam az NFL-karrieremet, de most itt az ideje, hogy az időmet és energiámat más dolgokra összpontosítsam, amelyek hasonlóan kiemelt figyelmet igényelnek. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk. A csapattársaim, az edzők, az ellenfelek és a szurkolók is csak a százszázalékos önmagamat érdemlik, így most a legjobb, ha a játékteret az elkötelezett sportolók következő generációjára hagyom.” – írta közösségi oldalán a 44 éves irányító.

Eurosport / MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink