Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Murray és Dimitrov is kiesett

Létrehozva:

Nick Kyrgios | Fotó: EPA / Dean Lewins

Rengeteg meglepetés történt tegnap a 2022-es Grand Slam-tornák ausztrál helyszínén és több esélyesnek tartott teniszező is távozott a második körben. Összefoglaló.

A 13. kiemelt Diego Schwartzman és a novemberben WTA-világbajnok Garbine Muguruza is kiesett a második fordulóban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az argentin játékost a világranglista 175. helyezettjeként szabadkártyával induló, hazai közönség előtt szereplő Christopher O’Connell búcsúztatta.

A nőknél a kétszeres Grand Slam-bajnok Muguruza a francia Alize Cornet-tól kapott ki úgy, hogy 33 rontott ütést mutatott be és egyetlen bréklabdáig sem jutott el.

A hazai kedvenc Samantha Stosur utolsó egyes mérkőzését vívta a profik között, a US Open 2011-es bajnokát a nyitókörben Bondár Annát verő Anasztaszija Pavljucsenkova búcsúztatta el végérvényesen.

A háromszoros Grand Slam- és kétszeres olimpiai bajnok Andy Murray kiesett a második fordulóban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A brit klasszis a vártnál kisebb ellenállást tanúsított a világranglistán 120. japán Daniel Taro ellen. Az Australian Openen öt döntőben vesztes Murray életében először kapott ki top 100-on kívüli ellenféltől GS-tornán.

A bolgár Grigor Dimitrovot a 2017-es ATP-világbajnok Benoit Paire búcsúztatta.

A US Open-címvédő Emma Raducanu kiesett a második fordulóban, az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében. Raducanu felkészülése távolról sem volt ideális, az év elején koronavírusos lett.

A férfiaknál ugyanakkor sikerrel járt a New york-i bajnok: a világranglistán második Danyiil Medvegyev komoly “ellenszélben”, időnként a hangos fújolás közepette verte meg a botrányhős közönségkedvencet, Nick Kyrgiost.

A kétszeres Grand Slam-győztes Simona Halep sima sikerrel jutott be a harmadik fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében. Mindössze két gémet vesztett a 83. helyen álló brazil Beatriz Haddad Maia ellen.

A férfiaknál a világranglistán tizedik Jannik Sinner ugyancsak könnyedén győzte le az amerikai Steve Johnsont.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink