Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az aromadiffúzor, a kis csodamasina

Létrehozva:

Az utóbbi időben az aromadiffúzorok robbanásszerű elterjedésének lehetünk tanúi. Sokan úgy vélik, hogy egy újabb divatcikkről van szó, aminek csupán esztétikai jelentősége van. Ebben van némi igazság, hiszen a kifinomult kialakításuknak köszönhetően, a lakás bármelyik szegletében igencsak jól mutatnak. Azonban előnyük nem csak ebben rejlik. Az egészségre gyakorolt hatásuk miatt érdemelnek olyan kiemelkedő szerepet.

Az aroma diffúzorok hatékony, kényelmes és biztonságos megoldást jelentenek, ha az illóolajok párologtatásáról van szó. Így egyáltalán nem véletlen, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvendenek.

Hogyan is működik ez a kis csodamasina? Az elektromos aromadiffúzornak van egy kis tartálya, ahova a víz és a kívánt illóolaj kerül. A fúvókán gőz távozik, és az illóolajnak köszönhetően, fantasztikus illat lengi be otthonunkat. Az eddig sem volt titok, hogy az illóolajok jótékony hatással vannak a közérzetünkre. Egyesek pihentető hatást nyújtanak, míg más illatok energiával töltik fel az embert. Mindenki saját ízlése és igénye szerint dönt egyik vagy másik illat mellett. Bármelyiket is csepegtetjük a diffúzor tartályába, biztosak lehetünk abban, hogy a készüléknek köszönhetően azok biztonságosan és hatékonyan használhatók.

Az aromapárásítók jelentősége abban rejlik, hogy az illóolaj nem hevül fel, ennek következtében nem változtatja meg annak szerkezetét sem. Aromaterápiás célra tökéletes megoldás, hiszen nagyobb mennyiségű illóolajat juttat a levegőbe, mint az illóolajos mécsesek. Arról nem is beszélve, hogy a mécsesnél, a gyertya által, az olaj is felmelegszik, így annak jótékony hatása is romlik. Itt nem találkozunk nyílt lánggal, ezért biztonságosabbak is, mint a mécses. Elektromos árammal működnek, de az áramütés veszélye teljességgel kizárt, hiszen a modern műszaki megoldásokkal készülnek. Az eszköz biztonsággal használható azért is, mert abban a pillanatban, amint a víz elfogy a tartályban, a készülék automatikusak kikapcsol. Továbbá időzítővel is rendelkeznek, így igény szerint 30, 60 vagy 90 percre állítható be a működési idő.

Egyes párásítók a fent említetteknél már többet is nyújtanak, hiszen vannak színes lámpaként működő típusok is, és olyanok is, amelyek zene lejátszására is képesek. Minden árkategóriában vásárolhatunk ilyen eszközöket. Áruktól függetlenül mindegyikről elmondható, hogy tökéletes párásító hatást tudunk elérni velük, valamint, hogy esztétikai szempontból is kellemes hatást keltenek.

Egészségügyi előnyei

A fent említettek mellett számos olyan hatása is ismert, amelyek pozitívan hatnak az egészségre is. Az aromás diffúzoroknak egészséges környezetet teremtenek, hiszen légfertőtlenítő és vírusölő hatásuk van, így a légzőrendszerre is jótékonyan hatnak. Az illóolajok belélegzése megnyitja a hörgők járatait és meggátolja a baktériumok elterjedését a tüdőben. Enyhíti a légzési nehézségeket. Pihentető hatása is van, ha levendula vagy a citrusos illatú bergamott illóolajat használunk. A párásító jó megoldás lehet asztmásoknak is, hiszen segít a megfelelő páratartalom fenntartásában. Télen a fűtés miatt könnyen kiszárad a levegő, ezért használata még az egészséges légutakkal rendelkezőknek is ajánlott. A száraz levegő a horkolás kiváltója is lehet.

A párásítókkal orvosolható a szájszárazság problémája is. Ezért, ha éjszaka is aktiváljuk a diffúzorunkat, nagy valószínűséggel nem fogunk horkolni, valamint a reggeli torokfájást is elkerüljük. Mivel működése igen csendes, nyugodt és pihentető alvást tesz lehetővé. A száraz levegő indokolhatja a különböző szemszárazsági problémákat is.

A különböző illatanyagok ellazítanak, ezáltal csökkentik az emberben a szorongást és a stresszt. Pozitív légkört teremtenek és ugyanakkor inspirálnak is. Az aromadiffúzorok szemet és a lelket is gyönyörködtetik, ugyanakkor az egészségre is igen jótékony hatásuk van.

 

Kimelt Kép: Pixabay.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink