Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Skóciába megy a Fradi

Létrehozva:

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A Ferencváros kora este az 51-szeres skót bajnok Celtic Glasgow vendégeként lép pályára a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

A két együttes tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában ugyanígy a Celtic Parkban találkozott egymással, a koronavírus-járvány miatt akkor mindössze egyetlen mérkőzés döntött a továbbjutásról. A magyar együttes a zárt kapus összecsapáson Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljainak köszönhetően 2-1-re diadalmaskodott, később pedig kiharcolta a főtáblára kerülést a legrangosabb európai kupasorozatban – emlékeztet az MTI.

Ezúttal az Európa-ligában találkoznak a zöld-fehér csapatok, mindkét gárda első pontjaira hajt az idei kiírás csoportkörében: a magyar bajnok a nyitófordulóban ugyan vezetett a Bundesliga előző kiírásában hatodik Bayer Leverkusen otthonában, de 2-1-re kikapott, míg a La Ligában legutóbb ugyancsak hatodik Real Betistől hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett.

Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a végeredménnyel nem, együttese teljesítményével viszont elégedett volt a vereség után. A sajtótájékoztatón hozzátette, kicsit balszerencsés volt csapata, amely összességében jó mérkőzést játszott egy olyan ellenféllel szemben, amely magabiztosan tartja a labdát és rendkívül keveset hibázik.

A Celtic az első fordulóban kétgólos előnyről 4-3-ra kapott ki Sevillában, a másodikban pedig 4-0-ra maradt alul a vendég Leverkusennel szemben, így minden főtáblás csapat közül a legtöbb gólt kapta.

A skót csapat idegenbeli győzelemmel hangolt a Ferencvárosra szombaton 1-0-s első félidőt követően 2-0-ra nyert a Motherwell otthonában. A Celtic kilenc fordulót követően 16 ponttal a negyedik helyen áll a skót Premiershipben, szombaton legyőzött ellenfele a hatodik a tabellán. A Ferencváros szombaton az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában a Groupama Arénában 2-1-re alulmaradt a Zalaegerszegi TE-vel szemben.

A harmadik fordulós összecsapást azért rendezik csütörtök helyett kedden, mert a skót fővárosban az ENSZ éghajlatváltozási konferenciát tart.

Legnépszerűbb cikkeink