Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kínkeserves győzelem Andorra ellen

Létrehozva:

Fotó: AFP / Attila Kisbenedek

Az angoloktól és az albánoktól elszenvedett csúnya vereséget szerették volna feledtetni a magyar válogatott játékosok és Marc Rossi kapitány is, azonban Andorra is meg tudta lepni a világbajnoki selejtezőn a csapatot.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a meccs előtti online sajtótájékoztatón ugyan elmondta, hogy semmiképpen sem szabad lebecsülniük az andorrai együttest, arra valószínűleg ezek után sem számított senki, hogy az utolsó néhány percre a vendégek beszorítják a magyar csapatot, és azért kell szurkolni, nehogy kiegyenlítsenek.

A magyar válogatott egyébként nem kezdett rosszul, már a kilencedik percben megszerezte a vezetést az albánok otthonában elveszített összecsapást pozitív koronavírustesztje miatt kihagyó Szalai Ádám találatával. A második magyar találatra sem kellett sokat várni, egy szöglet után Botka Endre megszerezte pályafutása első válogatott gólját. Sőt, a folytatásban is fölényben futballozott a magyar együttes, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

A második félidőre a szünetben beállt Szoboszlai Dominiknak és Sallói Dánielnek köszönhetően jóval veszélyesebb is lett a magyarok támadójátéka, de nem tudták növelni az előnyüket. A 67. percben aztán elképesztő jelenetsor alakult ki: az andorraiak úgy szereztek gólt, hogy csatáraik három lepattanó lövésből sem találták el a kaput, de a magyar védőkön flipperezve a hálóba jutott a labda. A magyar válogatottnak szerencséje volt, ezt a komikus találatot végül les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A vendégek a 82. percben egy rögzített helyzetet követően mégis szépítettek. Az andorraiak ettől tűzbe jöttek, és megpróbálták letámadni a láthatóan megzavarodott magyarokat, így meglepően izgalmas lett a végjáték.

„Ha nagyon őszinte akarok lenni, szörnyű volt – mondta Szalai Ádám a 2-1-re kínkeservesen megnyert meccs után az M4 Sportnak. – Nagyon sok munka áll előttünk, sok pozitívumot nem tudok mondani erről a mérkőzésről a három ponton kívül.”

Marco Rossi szövetségi kapitány is idegesen nyilatkozott. „Becsületesen játszottunk az első 30 percben, aztán, őszintén nem tudom, hogy miért, de elkezdtünk egyéni játékokat játszani, ahelyett, hogy követték volna a megbeszélt taktikát a játékosok. Imádkoznunk kellett az utolsó 10 percben, hogy Andorra ne lőjön még egy gólt. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan” – fogalmazott a kapitány.

A magyar csapat az albánok ellen folytatja a világbajnoki selejtezőket, mint Rossi mondta, addig helyre kell állítaniuk az önbizalmukat, és meg kell próbálniuk agresszívebben játszani. „A fizikai kontaktusokból nagyon sokat veszítettünk ma este is. Anglia ellen ez elfogadható, Andorra ellen nem. Ha így játszunk, tényleg nem számíthatunk arra, hogy megverjük otthon Lengyelországot, vagy akár Albánia ellen itthon nyerni tudunk.”

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink