Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Szeretnék elfelejteni az előző két meccset

Létrehozva:

Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség

Ma este Andorrával játszik a magyar labdarúgó-válogatott, ami szeretné elfeledtetni az előző két mérkőzésen történteket, az angoloktól és albánoktól elszenvedett csúnya vereségeket.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya online sajtótájékoztatóján elmondta, semmiképpen sem szabad lebecsülniük az andorrai együttest. Mint kiemelte, a legfontosabb a győzelem, valamint szeretnének jó teljesítményt is nyújtani, és ha ez több góllal is párosul, azt pluszként fogja fel.

Rossi megjegyezte, az elmúlt napokban nem a megszokott rutin szerint dolgoztak, számoltak az angolok és az albánok elleni vereség hatásával. Sokat beszélgetett például a szakmai stáb a futballistákkal, akiknek reményei szerint sikerült megfelelően feldolgozniuk a történteket, és így szerdán képesek lesznek legjobbjukat nyújtani.

Az olasz szakember egy jóval támadóbb szellemű csapatot küld majd a pályára szerda este és várható néhány taktikai változás is, például az biztos, hogy két támadóval kezdi a találkozót a válogatott.

Az olasz szövetségi kapitánynak továbbra sincs könnyű dolga, mivel több meghatározó futballistájára sem számíthat: a kapus Gulácsi Péter egy ütközés után sérült meg Albániában, míg a védelem oszlopa, Willi Orbán sárga lapos eltiltás miatt kénytelen kihagyni az összecsapást. Szalai Ádám viszont újabb negatív koronavírustesztet produkált, így visszatérhet.

Nagy Ádám, a Pisa középpályása elmondta, rendkívül dühösek voltak magukra az albánok elleni összecsapást követően, viszont társaival együtt levonták a következtetéseket. Hozzátette, Andorra ellen meg kell mutatniuk, miért is szurkolt nekik egész Magyarország nyáron az Európa-bajnokság alatt.

A futballista kiemelte, nem akarják lerombolni azt, amit az elmúlt időszakban felépítettek – ami a szurkolók növekvő szeretetével járt –, éppen ezért Andorra ellen egy domináns, jó játékkal kell kiszolgálni a közönséget és saját magukat, meg kell mutatniuk, hogy vissza tudnak találni a helyes útra.

Koldo Álvarez andorrai szövetségi kapitány arra számít, hogy a magyar válogatott hasonló szellemben fog játszani a szerda esti budapesti világbajnoki selejtezőn, mint amellyel látványosan fel tudta venni a kesztyűt az Európa-bajnokságon.

A hónap elején 51. születésnapját ünneplő szakember a kedden a Puskás Arénában megtartott sajtótájékoztatón elmondta, sérültjei ugyan nincsenek, de több játékosa is izomfájdalomra panaszkodott.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink