Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A nők után a férfiak is

Létrehozva:

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-os vereséget szenvedett a görög csapattól a tokiói olimpia elődöntőjében, így vasárnap a bronzéremért játszhat.

Märcz Tamás együttese a mérkőzés nagy részében kiválóan védekezett, ugyanakkor támadásban nem volt hatékony, és néhány hiba elegendő volt a görögöknek ahhoz, hogy szinte végig vezetve diadalmaskodjanak.

A magyar csapatnak folyamatosan kapaszkodnia kellett az olimpia egyértelmű meglepetés csapatához, a görögökhöz, akik támadásban sokkal hatékonyabban tudták kihasználni az emberelőnyeiket.

Okosan, higgadtan passzolták ki a magyar védelmet, amely a mérkőzés utáni nyilatkozatokból azért kiderült, hogy néha „bealudt” védekezésnél.

„Nem tudtuk megragadni ezt a lehetőséget, de a görög csapat kiválóan játszott, remekül védekezett. Ilyenkor mindig azt kívánom, hogy azok, akik minket kiejtettek, nyerjék is meg a tornát, mert az igazolja, hogy jogosan kaptunk ki” – nyilatkozta Varga Dénes.

„Aki szembejön velünk két nap múlva, az ellen nyerni szeretnénk, hogy hazavihessük a bronzot” – tette hozzá Varga.

A görögök történetük során először játszhatnak olimpia döntőt, míg a magyarok a 2008-as pekingi diadal óta első érmüket szerezhetik.

A magyar női vízilabda-válogatott 8-6-ra kikapott a spanyoloktól a tokiói olimpia csütörtöki elődöntőjében, úgyhogy legközelebb ők is a bronzért harcolhatnak.

A spanyolok összességében megérdemelt győzelmet arattak, végig irányították a mérkőzést, míg a magyar csapat támadásban gyengén teljesített. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese csak a második negyedben szerezte meg az első gólját, végig hátrányban volt, az Európa-bajnok ellenfél többször is négy góllal vezetett és biztosan győzött.

A magyarok szombaton megint az orosz csapat ellen játszanak, akárcsak az utóbbi három olimpián, amikor rendre a negyedik helyen végeztek.

mti/ph

(Kiemelt kép: ILLYÉS TIBOR – MTI)

Legnépszerűbb cikkeink