Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Már lehet jelentkezni a harmadik oltásra

Létrehozva:

Fotó: MTI / Rosta Tibor

Európában elsőként Magyarországon nyílt mód a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételére. 

Az eeszt.gov.hu időpontfoglalóban a kórházi oltópontok tegnap elkezdték meghirdetni a foglalható időpontokat azoknak, aki elmúltak 18 évesek, és a második oltásukat már több mint 4 hónapja kapták meg Magyarországon (az egydózisú Janssen vakcina esetében természetesen az eddigi egyetlen oltástól számítják a 4 hónapot). „Az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése indokolttá teszi, hogy megerősítsük azok immunvédelmét, akik korán, az elsők között kapták meg az oltást. Az időseknek, a krónikus betegségségben szenvedőknek és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás felvétele” – írták, hozzátéve: aki nem tud interneten foglalni, a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását.

A harmadik oltást a fővárosban a centrumkórházakban, a megyékben a megyei kórházakban lehet megkapni, ahová online lehet időpontot foglalni. Ezeken az oltópontokon mindegyik olyan vakcina-típus elérhető lesz, ami a harmadik oltásokhoz felhasználható. Oltási Munkacsoportok biztosítják majd a szükséges vakcinát.

A koronavirus.gov.hu-n azt kérik, hogy a harmadik oltásra jelentkezők lehetőleg nyomtassák ki, töltsék ki, és vigyék magukkal a hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a kormányzati koronavírus-tájékoztató internetes oldalán találnak. A jelentkezők emellett természetesen vigyék magukkal a TAJ-kártyát, a személyi igazolványt, az előző oltások igazolását, valamint – lehetőség szerint – a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról. 

A harmadik oltás beadásának ténye a védettséget igazoló mobilalkalmazásban is látható lesz, mind a magyar védettségi igazolvány, mind pedig az EU-s Covid igazolás esetében.

Ha valaki még nem regisztrált az első oltására, akkor azt még mindig megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

PH

Legnépszerűbb cikkeink