Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Merkely Béla: Három oltással lesz nyugodt a karácsony

Létrehozva:

Fotó: MTI / Mónus Márton

Azok a családok tudnak nyugodtan a családi asztalhoz ülni, ahol két héttel karácsony előtt mindenki megkapta a harmadik dózist  – mondta a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla az M1 szombat esti műsorában kiemelte, hogy az Európai Unióban Magyarországon adták be a legtöbb harmadik oltást.  

A mostani európai helyzet szerinte azt mutatja, hogy a delta variáns visszafertőzte Európát, és olyanok is megkapták, akik egyébként már kétszer oltva voltak, ennek következtében részt vettek a járványban és fenntartották azt – fogalmazott.

Az oltási hetet sikeresnek értékelve azt mondta: remélte, hogy népszerű lesz a regisztráció nélküli oltás. Az oltásra rendelkezésre álló időt is bővítették, 7 órától 19 óráig, így bárki megtalálhatta a számára megfelelő időpontot – írja az MTI.

A Semmelweis Egyetem négy oltóponton 26 oltóhelyet működtet: a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, a I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán a Bókay János utcában, az egyetem központi külső klinikai tömbjében, valamint a Szent Rókus Kórházban.

Az oltási hét jövő hétre kiterjesztésével összefüggésben fontosnak nevezte, hogy ha szükség lesz több munkatársra, azt is megszervezik.

Az egyetem eddig 460 ezer oltást adott be, az oltási akcióhéttel és annak kitolásával az általuk beadott oltások száma a 800 ezret is meg fogja haladni.  

Az akcióhéten 85 százalékban harmadik oltásért jelentkeznek, 10 százalékos az első vakcináért jelentkezők aránya és 5 százalék a másodikért – mondta Merkely.

Legnépszerűbb cikkeink