Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Brit rangadó következik

Létrehozva:

Jelenet az Anglia-Horvátország mérkőzésről | Fotó: AFP / Pool / Laurence Griffiths

Beharangozó az Európa-bajnokság pénteki meccsei elé.

Kevés olyan eredményt hozott a csoportkör első fordulója az Európa-bajnokságon, amelyre az ember igazán felkapta a fejét – talán a szlovákok Lengyelország elleni bravúrgyőzelme volt az egyik ilyen. Ha Szlovákiának Svédország ellen is sikerülne legalább egy döntetlent elérnie, azzal gyakorlatilag bebiztosítaná a továbbjutását. Az északiak hagyományosan defenzív csapattal érkeztek a tornára, és a bekkelés Spanyolország ellen meg is hozta az eredményét, igaz, a gól nélküli döntetlent részben a szerencsének – és főleg Alvaro Morata helyzetkihasználásának – köszönhetik. Ebben a csoportban nagyon nehéz megjósolni a végkimenetelt, de a svédeknek talán érdemes lenne kimozdulniuk a komfortzónájukból, és a szokásosnál több kockázatot vállalni, mert az utolsó fordulóban Lengyelország – hacsak nem győzi le a spanyolokat – győzelmi kényszerben lesz ellenük.

A D jelű kvartettben Horvátország Glasgow-ban találkozik Csehországgal – a dalmátok az első fordulóban egygólos vereséget szenvedtek Anglia ellen, de nem is ez volt igazán csalódást keltő, hanem a mutatott játékuk. Az öregedő horvát keret még most is egészen jó minőséget képvisel, és nagy blama lenne számukra, ha nem jutnának tovább a csoportból – Csehország pedig legyőzhető ellenfélnek tűnik. Persze így gondolta ezt Skócia is, aztán hiába dolgozott ki a cseheknél sokkal több helyzetet, a fiatal Patrick Schick két ízben is igazolta klasszisát, a második alkalommal egészen szemtelenül, a félpályáról csavarva a kinn álló kapus hálójába.

Glasgow-ban egyébként a többség a horvát–cseh idején már az estére hangolódik, mikor is a skót válogatott szomszédlátogatást tesz Londonban, ahol a nagyon jó erőkből álló angol válogatottól kéne pontot, pontokat szereznie. Anglia kerete a legértékesebb a tornán részt vevő válogatottak közül, valószínűleg a B csapatukkal sem lennének esélytelenek az Európa-bajnokságon. A horvátok elleni nem túl eseménydús mérkőzés bizonyította, hogy a kötelezőt könnyedén tudják hozni, kérdés, mi történik, ha valami extrára van szükség. Skócia csapata ugyan nem tartozik a legképzettebbek közé, de az borítékolható, hogy nagyon fognak hajtani a Wembley-ben.

Legnépszerűbb cikkeink