Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hatot vágtak a kazahok a futsalosainknak

Létrehozva:

Fotó: MLSZ

Az esély azért még nem szállt el, de nehéz meccs következik.

Az Európa-bajnokságra igyekvő magyar futsalválogatott még csak megnehezíteni sem tudta Kazahsztán dolgát a Budapesten rendezett Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. 

A magyar csapat a selejtezőcsoport második helyén várta a tegnapi mérkőzést, és bizony ezt a második helyet meg is kellene tartani ahhoz, hogy legyen esély kijutni az Eb-re. Mert a nyolc darab négyes csoport első helyezettje, valamint a hat legjobb második lesz automatikusan résztvevő a tornán, a két legrosszabb csoportmásodik pedig novemberben rájátszásban dönt az utolsó továbbjutó kilétéről. 

A kazahok csoportelsőségét pedig semmi nem veszélyezteti, és Budapesten is bizonyították, hogy ők a legjobb csapat a négyesünkben. A mérkőzésen az első percektől hatalmas tempót diktáltak, és a 10. percben három, a felidőben már négy, a szünet utáni percekben pedig már öt góllal vezettek. Végül egy laza hatost vágtak, míg a mieinknek Dróth Zoltán góljával sikerült kozmetikázni az eredményen. 

Turzó József szövetségi kapitány az összecsapás után nem is leplezte csalódottságát, legalábbis ami az eredményt illeti. 

„A hozzáállásra nem lehet panasz, a játékosok igyekeztek betartani a megbeszélteket, ám ezúttal kevésnek bizonyult, hogy volt tartása a csapatnak. Ellenfelünk világklasszisokkal érkezett, akik támadásban extra teljesítményre képesek, és ezt most be is bizonyították ellenünk. Mielőbb túl kell lépnünk ezen a meccsen, és kizárólag a jövő heti, fehéroroszok elleni találkozóra kell fókuszálnunk. Továbbra is elérhetjük kitűzött célunkat, ehhez a legjobb tudásunk szerint kell teljesítenünk a csoport zárómérkőzésén – értékelt a mester.

Valóban, a tegnapi vereség ellenére is van esélye csapatunknak kijutni az Eb-re, ehhez viszont nem kisebb teljesítményre van szükség, mint hogy a selejtező utolsó fordulójában legalább egy pontot kell szerezni Fehéroroszországban, az ellen a fehérorosz csapat ellen, amely tegnap 14-0-ra győzte le Izraelt, és ahol nem foglalkoznak a zárt kapus mérkőzések megrendezésével, így telt ház fogadja majd a magyar fiúkat. 

 

Futsal Európa-bajnoki selejtező

Magyarország–Kazahsztán 1–6 (0–4)
Fehéroroszország – Izrael 14-0 (6-0)

A csoport állása:

1. Kazahsztán 12 pont (4 mérkőzésen), 2. Magyarország 6(5), 3. Fehéroroszország 6(5), 4. Izrael 3(4).

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink