Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Jégkorong: meghívásos alapon rendezik a Magyar Kupát

Létrehozva:

Fotó: MTI / Vajda János

Ilyen sem volt még.

Bár a jégkorong-bajnokságot a koronavírus-járvány ellenére lejátsszák, sőt, a magyar csapatoknak Erdélybe is kellett utazniuk, a Magyar Kupa négyes döntőjét meghívásos alapon rendezik. 

Hogy kik is „jutottak” ily módon a pénteken és szombaton sorra kerülő Final Fourba? A magyar szakszövetség tájékoztatása alapján az OB I-ben és a kupában is címvédő FTC-Telekom, valamint a DEAC, továbbá a külföldi bajnokságban szereplő két klub, a Hydro Fehérvár AV19 és a DVTK Jegesmedvék csapatának van esélye elhódítani a Magyar Kupát. A többieket – adminisztratív úton – lényegében kizárták a Magyar Kupából. 

A mérkőzésekre egyébként valamennyi játékos nevezhető, aki csapata elsődleges bajnokságában játékosjogosultsággal rendelkezik, így az együttesek a legjobb keretükkel állhatnak ki.

A Debrecen hazai pályán igyekezhet történetében először megszerezni a kupát, hiszen a négyes döntő házigazdája a pályázat útján kiválasztott Debrecen lesz.

A pénteki elődöntőben a címvédő FTC-Telekom a házigazda DEAC-cal, a két külföldi ligában érdekelt csapat, a Hydro Fehérvár AV19 és a DVTK Jegesmedvék pedig egymással csap össze. A bronzmérkőzést szombaton 14.30-kor, a döntőt pedig 18 órakor rendezik. 

Az első Magyar Kupát 1964-ben rendezték. A legtöbbször, tizenöt alkalommal a Ferencváros emelhette magasba a serleget, a Fehérvár és a Dunaújváros egyaránt tizenegy alkalommal tudott győzni. 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink