Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Súlyos vereséggel búcsúztunk az U21-es Eb-ről

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Azt már korábban is tudtuk, hogy csapatunk nem jut tovább a csoportból, a kérdés csak az volt, sikerül-e pontot szerezni.

Két vereséggel – a németek és a románok ellen – a háta mögött már biztossá vált, hogy a magyar csapat nem juthat tovább a csoportjából, míg a hollandoknak kellett a három pont, miután korábban csak két döntetlent játszottak. Sőt, minél több góllal kellett nyerniük, hogy biztos legyen a továbbjutásuk. 

Gera Zoltán szövetségi edző olyan játékosoknak adott több lehetőséget, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán, így Varju Benedek, Kata Mihály, Huszti András, Bárány Donát, Bukta Csaba és Hinora Kristóf is bekerült a kezdőcsapatba. 

Az első félidő holland mezőnyfölényt hozott, de csapatunk egészen a hajráig tartotta magát. A 42. percben aztán De Wit megszerezte az első holland gólt, és innen már nem volt megállás. A vendégek a második félidő első percében büntetőből növelték az előnyüket, a kérdés pedig már csak az volt, milyen különbséggel kap majd ki a magyar csapat. Végül a hollandok egy sima hatost gurítottak. A magyar srácok 3-0-nál azért lőttek egy becsületgólt: a 65. percben a Bíró Bence ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Bolla Bendegúz értékesítette. 

Gera Zoltán szövetségi edző a mérkőzés után elmondta, hogy a válogatott fejlődött, és bizonyította, hogy van tartása.

„Jobb és tapasztaltabb volt az ellenfél, ami persze lehet csak egy kifogás, de egy erősebb csapattól kapott ki a mi fiatal együttesünk”. 

Bár a szövetségi kapitány az Európa-bajnokság előtt azt mondta, hogy a torna óriási esélyt kínál a srácoknak a bizonyításra, a játékosok pedig éhesek a sikerre, égnek a bizonyítási vágytól, sőt, azt is hozzátette, titkos vágyuk a továbbjutás, csapatunk úgy végzett a csoport utolsó helyén, hogy három mérkőzésen mindössze két gólt tudott lőni, és tizenegyet kapott.

„Nem szabad most ezeket a fiúkat lehúzni az eredmény miatt, rájuk fog épülni a következő U21-es keret” – mondta ezzel kapcsolatban Gera.

 

U21-es Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló

Székesfehérvár: Hollandia–Magyarország 6–1 (1–0).

Budapest, Bozsik Aréna: Németország–Románia 0–0. 

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 5 pont, 2. Németország 5 pont, 3. Románia 5 pont, 4. Magyarország 0 pont.

Hollandia és Németország jutott a negyeddöntőbe.

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink