Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Gyorgyevics Benedek: Jól áll a Magyar Zene Háza

Létrehozva:

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

A Városliget Zrt. vezérigazgatója arra kéri a kritikusokat, hogy az egész képet nézzék.

Fiala János a Keljfeljancsi című műsorában, a 168.hu-n egy Népszava-cikk kritikus pontjairól kérdezte Gyorgyevics Benedeket, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatóját csütörtökön. Gyorgyevocs elmondta, szomorú, de örül is, hogy vannak kritikák, hiszen fontos, hogy mindenkinek a véleményét meghallgassák. Kifejtette, annak érdekében, hogy a Ligetet ne kelljen teljes egészében körbe keríteni, ütemezetten zajlik a felújítás, van, ami már kész van, van, ami még nem. Éppen ezért „jobb, ha az egész képet nézzük, néha olyan, mint amikor a festő felfesti a kék alapszínt a vászonra, és mögé állnak, megkérdezik, hogy ez mi, pedig a mű még nincs is kész”.

Hozzátette: a Magyar Zene Háza „izgalmas állapotban van, szerkezetkész, a belső szerelések zajlanak, hogy 2021 év végére meg tudjon nyílni”.

Kifejtette: érdekes kihívások elé állítja őket a beruházás, hiszen „az innovatív ötletek az építész részéről nagyon nem könnyű”. Az épület szerinte minden elemében úgy néz ki, ahogy az előzetes látványterveken, ez pedig szerinte ritka. A fenntartásról azt mondta, „a fajlagos költségei magasnak mondhatók, nincs kispórólva sem az anyag, sem a kreativitás”, de reméli, ha a későbbiekben egy külföldi három napra ellátogat Budapestre, akkor ezt az épületet is szeretné megnézni. Mint mondta, az egész költségvetést „forintra-fillérre” ismeri. „A tervezéstől az üzemeltetésig mindenért felelünk, nincs lehetőségünk elfutni a szalagátvágás után” – mondta Gyorgyevics. Hozzátette, fontos volt, hogy a Magyar Zene Házának működtetése a későbbiekben se rójon hatalmas terheket a fenntartóra, ezért „nagyon alacsony fogyasztású lesz, a cél az volt, hogy a fenntartása és működtetése racionális költség legyen”.

PH

Legnépszerűbb cikkeink