Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szabó Győző: Semmit nem fojtunk magunkba

Létrehozva:

Fotó: Hatszín Teátrum

A Lelkifröccs keddi adásában a színész Csernus doktornak mesélt korábbi párkapcsolati nehézségeiről, és arról, miként értek el minőségi változást a szerelmükben Rezes Judittal.

A műsor egyik központi témája az volt, vajon vonzzák-e egymást az ellentétek. Szabó Győző elmondta, az ő házasságában remekül működik az, hogy feleségével, Rezes Judittal nagyon különböző egyéniségek. „Míg én nagyon aktív és vehemens ember vagyok, addig Judit észszerű és racionális személy. Bár 20 éve vagyunk együtt, 17 éven át harcoltunk, de az utolsó 3-4 évben értük el kapcsolatunk lelki csúcspontját. Beértünk” – mondta Szabó Győző. „Nekem nagyobb az egóm, mint Juditnak, de mindketten türelmesek voltunk egymáshoz. Hatalmas változás, hogy az utóbbi időkben rengeteget beszélgetünk, semmit sem fojtunk magunkba” – fogalmazott a színész.

Szabó Győző egy Mark Twain-idézetet is elmentett a telefonjába: „Ha az igazat mondod, akkor nem kell emlékezned semmire.” Minden nap emlékezteti magát erre, és eszerint, őszintén és játszmázások nélkül próbál élni.

Csernus szerint a féligazságok és az elhallgatások manipulálják a másik személyt, s korábban Győzőéknél pontosan ez történt. „Így volt, és sajnos semmiféle lelkiismeret-furdalást nem éreztem. Újra meg újra megcsináltam ezt Judittal. Megtörtént, hogy három napig nem mentem haza, nem vagyok rá büszke, és már nem akarok nem büszke lenni a dolgaimra” – mondta Csernus doktornak színész.

„Ez volt a te utad. Előbb-utóbb beérünk, neked ennyi idő kellett ahhoz, hogy megértsd ezt a Mark Twain-idézetet” – válaszolt a Lelkifröccs vezetője. „Csakis az működik, amivel foglalkozunk, amin folyamatosan dolgozunk. Márpedig egy kapcsolat megőrzése kőkemény és következetes meló” – figyelmeztetett a pszichiáter.

Szabó Győző elmondta, magánemberként is sokat adott neki az előadás, amelyben párjával, Rezes Judittal együtt játszik. „Ez a Loveshake nevű közös darabunk, amely történetesen az emberi kapcsolatokról szól. Amikor egy házaspár megnézte a Loveshake-et, később megkerestek bennünket. Elmesélték, akkoriban már a válás küszöbén voltak. Az előadás után viszont beültek egy étterembe, és hosszú évek után végre elkezdtek őszintén beszélgetni egymással. Azóta is együtt vannak” – osztotta meg a színész a történetet.

PH

Legnépszerűbb cikkeink