Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Majka: „Farkasszemet néztem a halállal”

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Majka tavaly télen súlyos tünetekkel esett át a koronavíruson, hosszú heteken át kórházban ápolták.

Csernus Imre vendégeként a rapper egy kicsit korábbról kezdte a történetet.

Mint mondta, régóta tart a betegségektől, de a koronavírus-fertőzése óta minden apró jelre odafigyel, a beszélgetés során is maszkot viselt. „Mindig féltem az ilyenektől, mert nagyon szeretem az életemet, és nem akarom, hogy bármi is belekontárkodjon az imádott mindennapjaimba. Amúgy is megijedek, ha kicsúszik az irányítás a kezemből.”

Majka saját bevallása szerint a hipochondriának köszönheti, hogy nem lett drogfüggő vagy alkoholista, mert kialakult benne egy gát: „Hiába iszom magam a haverokkal sátánistává, másnap eszem ágában sincs újrakezdeni, elképesztően rosszul tudok lenni, és mindig fogadkozom, hogy soha többé nem iszom.”

Ugyanakkor azt sem titkolta a műsorban, hogy nagyon rossz beteg. „Én vagyok az a férfi, aki egy mezei náthával is ágynak esik. Ezt mégis felülírta a gyermekeimért érzett aggodalom, természetesen őket féltettem a fertőzés során a legjobban. Hajni is megszenvedett vele, de hála Istennek, Olivéren egyetlen nap alatt ment át a vírus, Marcinak pedig egyáltalán nem volt tünete” – mesélte „az ózdi hős”.

Ami pedig heteken át húzódó koronavírus-fertőzését illeti, arról azt mesélte, hogy már a kórházba kerülése sem volt hétköznapi történet. „Csupán egy barátomat vittem be szívességből, aki nagyon rosszul érezte magát hetek óta, fájt a háta. Végül mindkettőnknek megcsinálták a CT-t: amíg azonban Ádámot hazaengedték, addig nekem maradnom kellett a kórházban. Nagyon megijedtem.” Ezután pedig nagyon rossz döntést hozott a zenész: négy nap kórházi fekvés után saját felelősségére ideiglenesen hazament, mert az egyik fiának születésnapja volt.

„Na, ezt nem kellett volna: azt hittem, vagyok olyan jól, hogy végigcsináljak egy családi ünnepséget. Tévedtem. A járás is nehezemre esett, ráadásul cipekedtem tüdőgyulladással, egy nehéz ajándékot vittem be az otthonunkba. Cudarul lettem, nagyon rossz állapotban kerültem vissza a kórházba. Ekkor indultam meg a lejtőn.”

Majka azt sem titkolta, hogy szerinte „posztkorona szindrómában” szenved. „Hiába kaptam meg az első oltásomat, még mindig nagyon félek attól, hogy ismét elkapom a vírust. Aki megégette magát, az mindig parázni fog szerintem” – vélekedett az ország egyik legnagyobb sztárja, aki a beszélgetés zárásként azt is megígérte Csernusnak, hogy mindkét fiával leül beszélgetni, és elmeséli nekik, hogy mit élt át a betegsége során, mert saját magánál sokkal jobban félti őket, az egészségüket és az életüket egyaránt.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink