Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Sok kórházban bizonytalanná váltak a keddi műtétek

Létrehozva:

Fotó: MTI / Mónus Márton

A legnagyobb elégedetlenség az aneszteziológusok között, valamint az intenzív osztályokon, a traumatológiákon és a sebészeteken van.

Nagy felzúdulást váltott ki az érintettek körében, hogy a túlmunkáért kisebb díjat ajánlottak nekik, mint a hétköznapi rendes munkaidőben ledolgozott műszakért – írja a Népszava.

A legnagyobb elégedetlenség az aneszteziológusok között, valamint az intenzív osztályokon, a traumatológiákon és a sebészeteken van. A hírek szerint sok intézményben bizonytalanná váltak már a keddi műtétek. A Népszava úgy tudja, a legtöbb helyen kivártak az utolsó pillanatig, remélve, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság visszavonul, és módosítja az új szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos határidőt a járvány utáni időszakra.

A Magyar Orvosi Kamara a hétvégén saját Facebook-oldalán úgynevezett jogfenntartó nyilatkozat aláírására biztatta azon tagjait, akik a szerződési ajánlatot a benne talált hibák miatt nem kívánták elfogadni. Nem tudni, hogy hányan fogadták meg a köztestület ajánlását.

Mindenesetre hétfőn napközben egyre másra búcsúztak társaiktól azok az egészségügyi dolgozók, akik már biztosan tudták, hogy nem írnak alá. Elköszönt a szakmájától sokak mellett Kiss László szakápoló, aki a Független Egészségügyi Szakszervezet elnökeként még együtt demonstrált Sándor Máriával egy jobb egészségügyért. A Népszava úgy tudja: hétfő délután még meglehetősen feszült volt a helyzet egyebek mellett Szegeden és Békéscsabán is. A Facebookra hétfőn kikerült a Szent Imre kórház intenzív osztályának tagjairól egy fotó, amelyhez csak annyit írtak: lekapcsoltuk a villanyt.

PH

Legnépszerűbb cikkeink