Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Büntetőfeljelentést tettek Orbán Viktor ellen

Létrehozva:

A Zala megyei Szent Rafael Kórház egyik kórterme | Fotó: MTI / Varga György

Két hozzátartozóját is elveszítette el egy férfi, aki úgy véli, édesanyja nem kapta meg a megfelelő védelmet, húgának pedig méltatlanok voltak halála körülményei.

Habár a koronavírusban hunytak el szerettei, a férfi a Orbán Viktort és a kormányt okolja miatta – derül ki a Népszava keddi cikkéből.

A nagykanizsai Ferincz Jenőnek édesanyja és testvére is elhunyt a koronavírus-járványban. Mint az a cikkből kiderül, húga a zalaegerszegi kórházban hunyt el, de Ferincz szerint nem engedték, hogy neki, hogy elbúcsúzzon szeretteitől, továbbá felszámolták elhunyt szerette után az öltöztetési díjat is, holott a koronavírusban elhunytakat csak nejlonzsákba teszik.

„Édesanyám a kanizsai kórházban halt bele a koronavírusba, ott, ha csak egy üvegablakon át is, de megengedték, hogy egy utolsó pillantást vethessek rá, elbúcsúzhassak tőle” – magyarázta a férfi, aki kiemelte: „Zalaegerszegen ugyanakkor erre nem volt lehetőség, miután értesítettek róla, hogy meghalt a húgom, bementem a kórházba, de addigra átszállították a patológiára, ahol viszont nem engedték, hogy elköszönhessek tőle. Így aztán azt sem tudom, hogy a hamvai, melyeket megkaptam, valóban az övé, vagy esetleg elcserélték. Az országban több helyen előfordultak halottcserék, így valódi bizonyosságot nem kaphatok”. A Szent Rafael kórház főigazgatója, Gasztonyi Beáta, miután értesült a történtekről elmondta, hogy a patológián a covidosokra vonatkozó különleges fertőtlenítési eljárás kiemelkedően nagy terhet róna az ott dolgozókra, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni a hozzátartozó elhunytakról. Erre Gasztonyi szerint a Covid-intenzív osztályon lett volna lehetőség. A halottkezelési díjról pedig a cikk szerint kijelentette: „a vonatkozó jogszabályban valóban nincs leírva, hogy a kórház ezért anyagi ellentételezést kérhet, viszont ennek lehetőségét sem zárja ki”. Ferincz Jenő elégtételt akar, haragja nem csillapodott, feljelentést tett a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök ellen édesanyja halála miatt. A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina – írja a cikk.

„Édesanyámat Sinopharm-mal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt. Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg” – mondta a férfi, aki szerint szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős.

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink