Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Európa legjobb footgolfosait fogadjuk

Létrehozva:

Fotó: MTI / Beliczay László

Magyarország rendezheti meg a sportág idei Európa-bajnokságát.

A footgolf egyszerű, bárki által elkezdhető, és bárki számára gyors eredményt ígérő sportág. Nem kell hozzá más, csak egy jó cipő, egy jó labda, no és rengeteg gyakorlás. 

A játék során a játékosnak egy 5-ös méretű futball-labdát kell a lehető legkevesebb rúgással eljuttatnia az elrúgóhelynek kijelölt lapos területről a pályaszakasz végén található lyukba. A szabályok alapjait a golf adja, míg a labda irányításához szükséges különféle rúgótechnika és lövőerő a labdarúgás gyakorlásával sajátítható el. Természetesen az nyer, aki bizonyos szakaszokat minél kevesebb rúgásból tud teljesíteni. 

Bár a tervek szerint idén Japán világbajnokságot rendezett volna, a világjárvány miatt végül a nemzetközi szövetséggel egyeztetve törölték a vb-t. Ezután az európai szövetségek vezetői úgy döntöttek, ősszel megszervezik az amúgy kétévente esedékes EuroFootgolfot, a csapat Európa-bajnokságot, ezúttal már egyéni küzdelmekkel is kiegészítve.

A rendezésre Magyarország mellett Hollandia és Spanyolország adta be pályázatát, a legtöbb voksot hazánk kapta. A magyar szövetség tájékoztatása szerint hazánk egy vadonatúj helyszínen, a büki Greenfield Hotel Golf & Spa pályáján rendezi az Eb-t a tervek szerint szeptember 28. és október 3. között.  Az EuroFootgolf tehát valójában nálunk újul meg, már nem csak csapat Eb-ként beszélhetünk róla: mint fentebb említettük, a sportág történetében először a 45 év felettiek és a hölgyek egyéni kontinenstornáját is megtartják ősszel.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink