Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Minisorozat készül a svéd király eddigi életéről

Létrehozva:

XVI. Károly Gusztáv / Fotó: MTI/EPA | Fredrid Sandberg

XVI. Károly Gusztávot már tájékoztatták a készülő produkcióról.

Az egyelőre cím nélküli, hat 45 perces epizódból álló produkcióról pénteken számolt be a svéd sajtó. A sorozat elkészítésében a TV4 televízió, a C More streamingszolgáltató és a Filmlance produkciós vállalat vesz részt.
A forgatókönyvet Asa Lantz írja, aki a Selma Lagerlöf életéről szóló filmet is jegyzi.    Mint Lantz elmondta, azok az exkluzív dokumentumok ihlették munkáját, amelyeket az áprilisban 75 éves király gyermekkoráról látott.
A sorozat a király gyermekkorát, ifjúságát és uralkodói életét is bemutatja.
A Dagens Nyheter svéd napilap értesülése szerint az uralkodóházat már tájékoztatták a készülő produkcióról.
A lapban idézett Lantz elmondta, hogy nem olyan jellegű lesz a sorozat, mint A korona, amely a brit uralkodóházat mutatja be vagy az Atlantic Crossing, amely a második világháború idején a német megszállás elől Londonba, majd Amerikába menekülő norvég udvarról készült.
“Mindkét említett sorozat arról szól, hogyan, milyen különböző módon hatottak az uralkodók a világ eseményeire. Svédországban viszont inkább az ellenkezője történt, a társadalom hatott a királyi családra” – mutatott rá Lantz.
XVI. Károly Gusztáv 1973-ban lépett a trónra. Három évvel később vette feleségül a német származású Silvia Sommerlathot, akivel az 1972-es müncheni olimpián ismerkedett meg.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink