Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Meghalt Sir Tom Moore

Létrehozva:

Századik életévében elhunyt Tom Moore korábbi százados, aki a koronavírus-járvány alatt azzal vált ismerté, hogy mintegy 33 millió fontot gyűjtött a brit egészségügyben dolgozóknak.

Meghalt Sir Tom Moore, a brit hadsereg száz éves veteránja, aki azzal vált igazán híressé, hogy közel 33 millió fontot gyűjtött az angol állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére. Tom Moore halálhírét a Guardian közölte először, melynek lányai, Hannah és Lucy, közleményben is megerősítették a tragikus hírt.

A “Captain Tom” néven ismertté vált korábbi századost már néhány hete tüdőgyulladással kezelték otthonában, a héten azonban kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Vasárnap légzéssegítő kezelés vált szükségessé.

Tom Moore korábban arra tett fogadalmat, hogy a századik születésnapja előtt százszor körbe fogja sétálni a kertjét, ennek fejében azt kérte, hogy aki teheti, adományokkal támogassa az egészségügyben dolgozók erőfeszítését. Kezdetben az volt a célkitűzése, hogy ezer fontot gyűjtsön az NHS-t támogató jótékonysági alap számára, végül 32,8 millió font, több mint 13 milliárd forint lett a gyűjtés vége.

Legnépszerűbb cikkeink