Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Keljfeljancsi: Niedermüller szerint engedni kéne kinyitni a vendéglátósokat

Létrehozva:

Szerinte nem jelentene nagyobb járványveszélt, ha működhetnének a teraszok, megfelelő távolságtartás mellett.

A vendéglátóiparra vonatkozó járványügyi rendelkezések egy része nem normális – mondta Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester Fiala János Keljfeljancsi című műsorában a 168 Óra oldalán.

Mint fogalmazott, hiába van hideg, ha vannak olyan teraszok, ahol a megfelelő távolságtartással le lehet ültetni a vendégeket, akkor nyugodtan meg lehetne engedni, hogy ott megigyanak egy kávét, vagy egy pohár sört vagy bort. Ez szerinte nem jelentene további járványveszélyt, de jelentene némi bevételt a vendéglátósoknak. 

A lengyel vagy az olasz kezdeményezéseket, hogy nyissunk meg, akármi is történik, ezeket mindig a szélsőjobb karolta föl, ahogy itthon is a Mi hazánk Mozgalom, ez sehova nem vezet – hívta fel a figyelmet a polgármester. 

Fontosnak nevezte, hogy a vendéglátósok gyakoroljanak politikai nyomást a kormányra, hogy legyen egy európai példákon alapuló, normális járványügyi szabályozás. 

Szerinte a kerület nem sokat tud tenni a vendéglátósokért, főleg azután, hogy a kormány elvonta bevételeik egy részét, februárra mégis olyan rendeleteket készítenek elő, amelyek különböző kedvezményeket jelentenek számukra.

Legnépszerűbb cikkeink