Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Niedermüller: fideszes nyomásra költözik a Freeszfe

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

A polgármester a 168.hu Keljfeljancsi című műsorában volt Fiala János vendége.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere szerint a Fidesz helyi szervezete és a kormánypárti média folyamatosan hergelte a közvéleményt. Szerinte ezzel sikerült elbizonytalanítani a Freeszfe Egyesületet.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem felmondott tanárai és hallgatói február 8-án vették át az új, Damjanich utcai épületük kulcsait Niedermüllertől. Az épület pályáztatásával kapcsolatban akkor a polgármester elmondta, senki nem jelentkezett a pályázatra a Freeszfe Egyesületen kívül. Hozzátette: egy nyílt pályázaton mindig az nyer, aki a legjobb pályázatot nyújtja be, az önkormányzatnak pedig nem dolga, hogy plusz jelentkezőket keressen. Niedermüller szerint azért is volt szükség a pályázatra, mert a kerületnek az önkormányzati elvonások miatt minden pénzre szüksége van.

A Freeszfe döntését – miszerint lemondanak a bérleti jogról, és inkább másik székhelyet keresnek – Erzsébetváros polgármestere nem kívánta kommentálni. Úgy vélte, a Molnár Antal Zeneiskola rossz körülményeiről szóló hírek nem igazak, szerinte a szervezet olyan helyzetben van, mint a legtöbb zeneiskola az országban. Hozzátette: érteni vél,i de megérteni nem tudja, miért fogott össze a kerület vezetése ellen a Freeszfe és a zeneiskola.

 

Niedermüller szerint ez a botrány nem csak a Freeszferől szól, ugyanis a megválasztása óta folyamatos támadások érik az önkormányzatot és a személyét is. A polgármester kiemelte: a kormánypártok már a pályázat kiírásakor elkezdték a feltételezett mutyikat emlegetni, a Fidesz helyi szervezete hergelte a közvéleményt, a kormánypárti médiumok pedig folyamatosan támadták az ügyet, amivel sikerült elérniük, hogy elbizonytalanodjon a Freeszfe Egyesület. 

A polgármester hangsúlyozta: nem tettek utcára senkit, azt pedig több alkalommal is elmondták, hogy a zeneiskolának nincsen jogi alapja a döntés megtámadására. Hozzátette: a zeneiskola ugyan tényleg nem pályázhatott volna, de a fenntartó igen – erre lehetőségük lesz a Várkonyi Zoltán Alapítvány kiköltözése után is. Niedermüller szerint a zeneiskola által elmondott vádak azért sem fedik a valóságot, mert az oktatási intézménynek nem a Klebelsberg Központ a fenntartója, és számos eseményét támogatja pénzzel az erzsébetvárosi önkormányzat.

PH

Legnépszerűbb cikkeink