Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Dániával keverte össze Szerbiát Gulyás Gergely

Létrehozva:

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Majdnem eltalálta.

A kancelláriaminiszter a csütörtöki sajtótájékoztatóján (ahol bejelentette, március elsejéig maradnak a korlátozások) felsorolta azokat az országokat, amelyek lakosságarányosan a legjobban állnak a koronavírus elleni oltások beadásában. A Telex szúrta ki, hogy köztük Dániát is említette, mint ahol kínai vakcinával is oltanak:

“szomszédos Dániában, ahol többek közt kínai oltóanyaggal is oltanak, ott közel vannak az 5 százalékhoz, 4,7 százalék”.

Az állítás meglepő volt, mert eddig erről nem lehetett tudni, a lap utánanézett, és kiderült, hogy erről a dán egészségügy sem tud. A cikk megjelenését követően a Miniszterelnökség azt közölte a Telexszel, hogy

„Gulyás Gergely Szerbiára gondolt, nyelvbotlása folytán, véletlenül nevezte meg Dániát a kínai vakcinával összefüggésben”.

Noha nehéz elképzelni, hogy valaki nyelvbotlás miatt mond Szerbia helyett Dániát, a tévesztést nem magyarázza sem a kulturális hasonlóság vagy a politikai státusz, még kevésbé a földrajzi közelség.

Szerbia valóban használja, a Sinopharm vakcináját, az Európai Unióban viszont a közös hatóság és egyetlen tagország sem adott erre engedélyt. Magyarország lesz az első, miután a kormány rendeletben kötelezi erre az OGYÉI-t.

 

Legnépszerűbb cikkeink