Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Keljfeljancsi: Illegális kinyitásokban is részt venne az Én kinyitok-csoport elindítója

Létrehozva:

A 30 éves szombathelyi férfi országosan szeretné összefogni a nyitást követelő vendéglátósokat.

Országos mozgalmat szeretne létrehozni pár napja elindított „Én kinyitok” Facebook-csoportjával – mondta Horváth Adrián Fiala János Keljfeljancsi című műsorában a 168 Óra oldalán. A 30 éves férfi két évig volt vendéglátós, egy helyi szállodában dolgozott.

Mint mondta, jelenleg 83 tagja van a csoportnak, ezt szeretné bővíteni, az a célja, hogy a vendéglátósokkal szemben is legyen egyenlő bánásmód, a többi bolthoz képest.

A műsorból az is kiderült, amikor elindította a csoportot, nem is tudta, hogy létezik egy ilyen nemzetközi mozgalom, egyszerűen kitalálta ugyanazt a nevet. Nem áll mögötte egyetlen párt sem és nem is szeretné, ha politikai színezetet kapna a kezdeményezés – mondta Horváth Adrián.

Úgy tudja, hogy

a tiltás ellenére Szombathelyen is kinyit néhány hely, ezeken szeretne ott lenni, akkor is, ha ezért megbünteti a hatóság.

Szerinte a vendéglátóhelyek nyáron is be tudták tartani az előírásokat, ugyanez működhetne most is, el szeretnék érni, hogy ahogyan Lengyelországban, úgy idehaza is újra kinyithassanak a vendéglátósok.

Korábban egyébként ő indította el Szombathelyen az egészségügyi dolgozók munkáját megköszönő tapsolós kezdeményezést, élőben jelentkeztek be a városból a tapsolásokról, de ez május-június környékén megszűnt, és november környékén már nem volt rá igény – derült ki a műsorból.

A műsor az alábbi linken tekinthető meg:

Legnépszerűbb cikkeink