Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nem élte túl a járványidőszakot a Vén Harcos Kakas

Létrehozva:

Fotó: Wikipedia Commons

Bezár a legrégebbi angol kocsma. 1229 év után a járványügyi korlátozások tették tönkre a legidősebbnek tartott angol pubot. 

Miután az engedélyét birtokló cég csődeljárás alá került, kénytelen volt bezárni Anglia legrégebbi kocsmája – írja a BBC. Christo Tofalli, aSt Albans-i Ye Olde Fighting Cocks kocsma üzemeltetője közölte, hogy a járvány miatt megváltozó kereskedelmi feltételek következtében került sor a lépésre. Elmondása szerint „megszakadt a szíve”, és „mindent megtett”, hogy nyitva tartsa a kocsmát, amely 793-ban épült. Tofalli arról is beszélt, hogy a kocsma új vezetés alatt majd újra megnyílik, de ő viszont már nem tér vissza. Közölte, hogy a kocsma tulajdonosa, a Mitchells and Butlers (M&B) most tárgyal a cégének vagyonkezelőivel.

„Mindannyian keressük a legjobb utat a kocsma számára, ugyanakkor új tulajdonosai lesznek, és remélem, hogy a kocsma lelkét és szellemiségét meg fogják őrizni” – fogalmazott. Az M&B megerősítette a BBC-nek, hogy nem tervezi a kocsma végleges bezárását, de tárgyal az érdeklődőkkel, és azt tervezi, hogy egy későbbi időpontban újra megnyitja a pubot.

A Ye Olde Fighting Cocks a Guinness World Records szerint Anglia legrégebbi kocsmája, bár mások vitatják ezt az állítást.

Túlélt már háborúkat, járványokat és gazdasági válságokat, de Tofalli úr, aki egy évtizede vezeti a kocsmát, azt mondta, hogy a vendéglátás szempontjából is „pusztító” volt a koronavírus-járvány, és a szűk haszonkulcsok miatt az üzletnek „nem volt biztonsági hálója”.

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink