Connect with us

Nagyvilág

Visszatéréssel fenyegetett Donald Trump

Létrehozva:

A leköszönő elnök sok sikert kívánt a következő kormánynak.

Donald Trump leköszönő amerikai elnök az Andrews támaszponton szerdán elmondott búcsúbeszédében megköszönte az elmúlt négy “rendkívüli évet”, és 

Megjegyezte: az alapokat lerakták, így minden lehetőség adott, hogy az új adminisztráció látványos dolgokat hajtson végre.

“Úgy gondolom, nagy sikerük lesz” – tette hozzá, aláhúzva, hogy az ország jövője még sohasem nézett ki ennyire biztatóan. “Hihetetlen dolgokat vittünk véghez” – mondta a leköszönő vezető.

Kiemelte: újjáépítették az amerikai hadsereget, csökkentették az adókat, munkaerőpiaci reformokat hajtottak végre, és évek helyett mindössze kilenc hónap alatt sikerült kifejleszteni a koronavírus elleni vakcinát. Aláhúzta: erőfeszítéseik a következő hónapokban be fognak érni, és ez a gazdaságon is látszani fog.

Keményen dolgoztunk, és mindent beleadtunk, annak ellenére, hogy sok nehézséggel kellett megküzdenünk

– hangoztatta. Trump egyúttal megemlékezett a koronavírus-járvány áldozatairól és családtagjaikról, és együttérzéséről biztosította őket.

A távozó elnök megígérte: nem tűnik el, követni fogja az eseményeket, és

“valamilyen formában visszatér”.

Trump több mint egy hét után először jelent meg a nyilvánosság előtt – emlékeztetett a CNN amerikai hírtelevízió. Helyi idő szerint szerda reggel hagyta el a Fehér Házat a Marine One elnöki helikopter fedélzetén feleségével, Melania Trumppal.

Ő az első elnök 1869 óta, aki nem vesz részt utódja beiktatásán.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink