Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Összedőlt egy épület Madrid belvárosában, többen megsérültek

Létrehozva:

Legalább ketten meghaltak.

 

Legkevesebb két halálos áldozata és több sérültje van a Madrid belvárosában szerdán történt házrobbanásnak – közölte a José Luis Almeida polgármester a helyszínen nyilatkozva újságíróknak.

A robbanás a belváros La Latina negyedében, a Toledo utcában történt, a polgármester tájékoztatása szerint vélhetően gázszivárgás okozta.

A madridi érsekség tulajdonában lévő hat emeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott. Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található.

A szomszédban iskola és idősotthon is van, mindkét épületből evakuálták a bent lévőket, akik közül senki sem sérült meg.

A rendőrség lezárta a környéket, a környékbeli házakban élők nem hagyhatják el lakásukat. A tűzoltók kutatnak az épületben rekedt sérültek után, egy eltűnt személyről tudni.

A mentőszolgálat tábori kórházat állított fel a közelben a sebesültek ellátására, tájékoztatásuk szerint eddig hat könnyű és egy súlyos sérültet szállítottak kórházba.

A La Sexta TV egy kormányzati forrásra hivatkozva közölte, hogy a robbanás oka gázszivárgás lehetett. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg ezt az értesülést.  (MTI)

Twitter videó a helyszínről:

<iframe src=”https://metro.co.uk/video/embed/2337078″ title=”Metro Embed Video Player” width=”540″ height=”353″ scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Legnépszerűbb cikkeink