Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Vörös riasztást adtak ki Madridban a hó miatt

Létrehozva:

Hó, hópelyhek
Fotó: Pixabay

Bezárták a közparkokat, az utak tisztításában pedig a spanyol hadseregnek kell segítenie.

Spanyolországban péntek estére egyre nagyobb fennakadásokat okoz a közlekedésben a rendkívüli havazás – írja az MTI. A havazás kisebb-nagyobb megszakításokkal egy napja folyamatos az ország középső részén, az utak egyre nehezebben járhatók, láthatóan lassul a forgalom. Egyre több útszakaszon lehetetlen hólánc nélkül haladni.

A Madrid környékén található Alcorcónban több autóbusz elakadt a hóban, a Kasztília-La Manchában fekvő Toledóban megbénult a tömegközlekedés, és a katonaság segítségét kérték az utak megtisztításában.

A spanyol közlekedési hatóság (DGT) szerint az ország 400 közútját érinti a rendkívüli hóhelyzet.

A spanyol fővárosban délután életbe léptették a legmagasabb szintű, vörös riasztási fokozatot az időjárás miatt, bezárták a közparkokat, mert balesetveszélyes lehet, ha a faágak leszakadnak az összegyűlt hó súlya alatt.

Felfüggesztették a kamionforgalmat a madridi tartomány területén, az úton lévő teherszállító járművek kijelölt parkolóhelyeken várakozhatnak.

A Renfe vasúttársaság több szakaszon sebességkorlátozást vezetett be az időjárási körülmények miatt és folyamatosan jelent be járattörléseket Madrid, Kasztília-La Mancha, Valencia, Aragón és Katalónia egyes vasúti vonalain.

A spanyol meteorológiai szolgálat 20 és 40 centiméter közötti hómennyiséget jelzett vasárnapig. Az előrejelzés szerint aznap a havazást fagy váltja majd fel.

Legnépszerűbb cikkeink