Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Figyelmeztetést adott ki a Jófogás: Semmiképp ne nyissa meg, ha ilyen üzenetet kap

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A Jófogás azt tanácsolja, aki az említett felületen mégis megadta bármilyen bankkártya- vagy személyes adatát, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával, illetve tegyen feljelentést a rendőrségen.

„Szeretnék felhívni a figyelmedet, hogy amennyiben igénybe veszed a Háztól-Házig szolgáltatást vagy más szállítási módot akár eladóként, akár vevőként, semmilyen esetben sem kell megadnod előre a bankkártyádon szereplő adatokat” – olvasható abban a levélben, melyet a Jófogás online piactér küldött ki hétfő kora reggel felhasználóinak – írja a Hvg. A cég hangsúlyozza: minden esetben közvetlenül a felhasználó regisztrált címére küld szállítással kapcsolatos teendőket tartalmazó tájékoztató e-mailt.

A Jófogás arra kér mindenkit, ne nyissa meg, ha egy hirdető vagy a terméke iránt érdeklődő felhasználó akár a Jófogás üzenetküldő rendszerén keresztül, akár más módon (Viber-üzenet, SMS) egy linket küld azért, hogy ezen keresztül fogadja el a fizetést vagy hagyja jóvá a vásárlást.

„Aki a linket megnyitotta, utána legalább ne adja meg kártyaadatait” – írták, emellett a Jófogás azt tanácsolja, aki ilyen felületen bármilyen bankkártya- vagy személyes adatát megadta, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával, illetve tegyen feljelentést a rendőrségen.

Legnépszerűbb cikkeink