Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán: Február 1-jéig meghosszabbítjuk a korlátozó intézkedéseket

Létrehozva:

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kevés a vakcina az országban, ezért februárig meghosszabbítják a korlátozásokat – jelentette be a miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában.

42 ezer 549 fő egészségügyben dolgozót oltottak be eddig – jelentette be Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor. 80 ezer főnek elegendő vakcina érkezett az országba, ez kevés, ezért az operatív törzs úgy döntött, hogy február 1-ig maradnak a jelenlegi járványügyi korlátozások. A középiskolákban továbbra is marad a távoktatás.

„Bár az Unióval megállapodtunk, hogy majd küldik a vakcinát, de ez olyan lassan megy, hogy inkább szerezni kell” – mondta, hozzá téve, hogy továbbra is tárgyalásban állunk Oroszországgal, Izraellel és Kínával. „Az Unióval az a baj, hogy szépen beálltunk a sorba, ahogy kell, feliratkoztunk 17 millió adag rendelésre, a központ valamit tárgyalt, és most ülünk itt és várunk, hogy jöjjön az oltóanyag. Ez frusztrál” – mondta Orbán, hozzátéve, hogy gratulál a briteknek a gyors oltáshoz, továbbá, hogy kérdőre fogja vonni Brüsszelt. A miniszterelnök szerint a tagállamokra kellett volna bízni az oltóanyag beszerzését.

„Azt, ami most Amerikában történt, azt mi ismerjük” – mondta Orbán a washingtoni eseményekről, aki szerint „a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal, a Parlament épületét rendőrsorfallal kellett megvédeni a tüntetőktől.”

Legnépszerűbb cikkeink