Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szijjártó szerint a Néppárt csak „hisztizik” Deutsch-ügyben

Létrehozva:

Szerinte, ha mindegyik EPP-s képviselő úgy dolgozna, mint Deutsch Tamás, akkor jobb teljesítményt nyújtanának az EP-ben.

A külgazdasági és külügyminiszter megítélése szerint furcsa, hogy az Európai Néppárt (EPP) éppen a legsikeresebb tagjával szemben folytat „boszorkányüldözést”. Szijjártó Péter azt is furcsának nevezte, hogy az EPP-frakció éppen az egyik legjobban teljesítő képviselőjétől von meg jogokat, írja az MTI.

Ez ma már a második furcsaság, korábban Varga Judit azt furcsállotta, hogy a Facebookkal foglalkozó posztja után kisebb lett a posztjai Facebook-elérése.

Szijjártó azt mondta, ha a néppárt testvérpártjai a Fideszhez hasonló teljesítményt nyújtottak volna a legutóbbi európai parlamenti (EP-) választáson, akkor most sokkal erősebb csoportot alkotnának, és nem szorulnának a zöldek és a szocialisták támogatására, és nem kellene elvtelen kompromisszumokat kötve eltávolodni attól az értékrendtől, amelyet az EPP akkor képviselt, amikor Magyarország belépett az EU-ba.

Szijjártó Péter azt is közölte: ha a néppárti frakció minden képviselője úgy dolgozna, mint Deutsch Tamás, lehet, hogy jobb teljesítményt tudnának nyújtani az EP-ben. „Általános megjegyzésként” arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben az Európai Néppárt elnöke az egyik náci főideológust vonta párhuzamba a magyar miniszterelnökkel, és tíz éven át folyamatosan „antiszemitázós, diktatúrázós, autoriterezős vádakkal” kell nap mint nap szembesülnie Magyarországnak, elvárják, hogy ehhez „jó képet vágjanak”. Amikor azonban – fűzte hozzá – ők szembesülnek egy kellemetlen nyilatkozattal, azt azonnal „inzultusként kezelik és kivágják a hisztit”.

Legnépszerűbb cikkeink