Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Koronavírus: 6197 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, 171-en haltak meg

Létrehozva:

Majdnem 8 ezren vannak kórházban koronavírussal.

6 ezer 197 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést – tette közzé a legfrissebb adatokat a kormányzati koronavírus-információs portál. A hazánkban igazolt fertőzések száma ezzel 271 ezer 200 főre nőtt. Elhunyt 171 beteg, így az elhunytak száma 6 ezer 622 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 185 ezer 878. 7 ezer 841 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen.

A bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében végzett csoportos tesztelés során az első körben 181 ezer 506-an teszteltették magukat, közülük 2,44 százaléknak lett pozitív a mintája. A második körben 186 ezer 143-an éltek a lehetőséggel, és csak 1,9 százalékuk bizonyult pozitívnak. A gyorstesztelés a kormányhivatalok és járási hivatalok dolgozóival folytatódik. Az egészségügyi és szociális dolgozók tesztelése szintén folytatódik, ez esetben az intézmények maguk szervezik a tesztelést, amelyhez a kormányhivatalok biztosítják a gyorsteszteket.

Január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz. Az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány vizsgálja az idősek védett vásárlási sávjának felfüggesztését. Az élelmiszerüzletekben, patikákban, drogériákban jelenleg hétköznapokon 9 és 11 óra, hétvégén 8 és 10 óra között működik az idősek védett vásárlási idősávja, amikor csak a 65 év felettiek léphetnek az üzletekbe. Emellett azonban fontos tudni, hogy az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli, más időpontban is vásárolhatnak.

 

Legnépszerűbb cikkeink