Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szájer József, az áldozat

Létrehozva:

Minden együttérzésünk az áldozaté, és mindazon áldozatoké, akiket a bűnös Szájer és főnöke, a tudjukki, rejtőzködésre, jogfosztásra ítélt szexuális identitásuk miatt.

 

„Szó, szó, szó. De a veleje?”

William Shakespeare: Hamlet

 

Hogy torkunkon ne akadjon a praliné! De csoki helyett ízlelgessük inkább a címben szereplő állítást: „Szájer József, az áldozat”. Nyelvünkkel forgassuk meg szánkban, hagyjuk, hogy minden részlete hasson – majd hegyes, erős jelleggel köpjük ki, mielőtt még megfeküdné a gyomrunknat. Kövessük inkább a bérpolitológusok Szürke Kardigán-vándordíját rendre elnyerő Török Gábor ajánlatát: célravezető „ha a nyilvánosan hangokat alig-alig kipréselni akaró, a mondatokat patikamérlegen mérő kormánypárti világot hallgatjuk”.

Lássuk akkor e patikamérlegen kipréselt mondatokat:

„A Fideszben azt megtanultuk, hogy a saját vágyainkat gyakran alá kell rendelnünk a közös érdekének. Fájó szívvel elfogadtam…” – ezek például Szájer József szavai, még 2019 májusának közepéről. És egy másik: „Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük. Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot” – szintén Szájer, igaz, ezt egy hete vetette iPadre.

„…amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” – ez már Orbán Viktor. És akkor álljunk meg egy pillanatra.

Milyen jó is volna, ha miniszterelnök úr nem csak mikrofonállványokkal állna szóba. Ez esetben talán valaki feltenné neki a kérdést – és valami csoda folytán tán válaszolna is: egészen konkrétan mi is az a „tett”, ami az ő értékrendjébe nem fér bele? (Röviden: Szájer és a rendőrség egybehangzóan „tettként” ismeri el, hogy Szájer részt vett egy melegorgián, megszegte a brüsszeli karanténszabályokat és elmenekült a rendőri intézkedés elől; a droghasználat és -birtoklás kérdésében a felek eltérő állásponton vannak.)

Minthogy a keresztény-konzervatív alapokon álló – számolja valaki, hányszor nősült újra? – Deutsch Tamás megmondta: a Fidesz az egyetlen (!) párt, „aki nem kíván senkinek a hálószobájában kutakodni”. Minthogy hitelességi deficit fel sem merülhet Deutschcsal szemben, ne is kérdőjelezzük meg állításait. Tehát Orbánnak nincs kifogása Szájer szexuális indentitásának megnyilvánulásait illetően. (Ezt amúgy csak helyeselni tudjuk!)

Akkor talán a karanténszabályok megszegése nem fér bele az értékrendbe? Nem gondoljuk, hogy kettős mérce érvényesülne a kormányban, így ezt nem hisszük. Elvégre a mai napig semmiféle retorzióban, értékrendmegszegési következményben nem részesült Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, aki – bár erről jogszabály rendelkezik – maszk nélkül volt látható egy Fradi-meccsen. Ez éppenséggel a karantészabályok rút megszegése, ám az értékrendbe a jelek szerint belefér – vagyis nem e „tett” verte ki a miniszterelnöki biztosítékot.

Marad a rendőrök elől való menekülés az ereszen. (Nem állhatjuk meg: elismerésre méltó mutatvány attól, aki maholnap betölti a hatvanat.) Nem vitatható: méltatlan és megalázó „tett” – épp ezért komoly elemzés tárgyává lehetne tenni, miért is vetemedett erre Szájer. (Hiszen az biztos, hogy nem drog hatására – mert azt mondta, hogy ő soha. Ja nem, az Deutsch volt. Szájer azt mondta: azon az estén nem drogozott.) Mentegethetnénk azzal, hogy a Fidesz-alapítás hőskorában, minthogy ő is ott volt, megtanulta: bármilyen módszer bevethető, ha a fakabátok el akarnak kapni.

Esetleg Orbán „Én Sohasem Hazudtam” Viktornak csípi a szemét Szájer falrengető hazugsága, miszerint az „egyre nagyobb lelki megterhelés” miatt mondott le? Nem is az orgiáról, ereszen, droggal… Nem. A lelki megterhelés, az végett. Naná.

Esetleg keresztyén ember nem orgiázik? Kell még valamit mondanom, Zsolt? Esetleg keresztyén ember nem bukik le? Esetleg keresztyén ember nem válik ellenérdekelt titkosszolgálatok akciójának áldozatává? Merthogy a NER-narratíva szerint ez történt. A cselédsajtó nem győzi harsogni, most épp Földi László, exhírszerző szövegét: „Szájer József minden bizonnyal egy titkosszolgálati művelet áldozata”. Minden bizonnyal. Bizonyíték nincs rá, de azért minden bizonnyal áldozat. A másoké. A tudjukkié. Igen, a Sorosé. A Sorosoké.

Tisztázzuk: Szájer József, a szexuális identitása miatt rejtőzködni és hazudni kénytelen magyar állampolgár tényleg áldozat. Nem most lett azzá, és nem is a titkosszolgálatok áldozata. Hanem az alkotmányíró, Orbánt kiszolgáló, fidesznyik Szájer Józsefé. Minden együttérzésünk az áldozaté, és mindazon áldozatoké, akiket a bűnös Szájer és főnöke, a tudjukki, rejtőzködésre, jogfosztásra ítélt szexuális identitásuk miatt.

 

Beck István
ügyvéd

 

Legnépszerűbb cikkeink