Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Rekord: 5525 fertőzött, 193 halott

Létrehozva:

5525 újabb fertőzött, 193 halott. Többségük idős, krónikus beteg.

243 581 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma 5706 főre emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 70 396 fő, az aktív fertőzöttek száma 167 479. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti. 7695 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 637-en vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre.

A kormány minden lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és hamarosan lehet jelezni az igényeket a védőoltásra. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz. A védőoltások beadása az Oltási terv szerint zajlik majd, elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink