Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

A vásárlási idősáv felülvizsgálatát javasolja a szakszervezet

Létrehozva:

2020.01.30. Budapest Fény utcai piac zöldség,gyümölcs,kofa,nyugdíj,nyugdíjas Fotó: Pesti hírlap archív

Az idősek kétórás vásárlási idősávjának újragondolását javasolja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) december 11. után, mivel arra számítanak, hogy az ünnep előtti rohamban több feszültséget szül majd a mindennapos korlátozás. Már a boltos és a biztonsági őr is igazoltathatja a 65 év felettiek időszakában érkező vásárlókat, nem kell hozzá rendőr, hogy elkérjék az életkort igazoló okmányt.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzott:  napi fogyasztási cikkeket árusító üzletek vagyonőrei, biztonsági őrei, illetve a kiszolgálók is jogosultak arra, hogy az idősávban elkérjék a személyi – írja a Magyar Nemzet. Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke elmondta, javasolják az operatív törzsnek, hogy gondolják át a vásárlási idősávot, mivel egyre leterheltebbek az üzletek, az idősek pedig nem csak az idősávban járnak vásárolni.

“Mostanában érkeznek a havi fizetések, megkezdik az emberek az alapanyagok, ajándékok beszerzését. Amennyiben továbbra is a teljes nyitvatartási idő alatt vásárolhatnak a 65 év felettiek, úgy érdemes lehet átgondolni, maradjon-e az idősáv a mostani formájában, mert abban a két órában jóval több feszült helyzet adódhat, amiért nem tudnak menetrend szerint vásárolni az emberek. Decemberben délelőttönként is az átlagnál erősebb a forgalom, és szerepet játszik az is, hogy a szokásosnál sokkal hamarabb zárnak a boltok, nem lenne jó, ha a generációk között újabb vitákat szülne a korlátozás” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek.

A szakszervezet szerint még a hosszabb nyitvatartás is javíthatna a helyzeten. Bubenkó úgy látja, december 24.-én, szenteste napján mindenképp érdemes fontolóra venni a kétórás szűkítés elhagyását.

Legnépszerűbb cikkeink