Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elkezdene tárgyalni a járatsűrítésről a BKK

Létrehozva:

Forrás: BKK/Facebook

Személyesen egyeztetnének, ugyanis a Fővárosi Kormányhivatal négyszer utasította vissza a tervet.

Értetlenül áll a BKK az előtt, hogy a Fővárosi Kormányhivatal ismét visszautasította a cég járatsűrítési tervét, írta a cég MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hozzátették: november 16-tól, hétfőtől a legnagyobb kapacitással járnak járataik, a jelenleginél több jármű már fizikailag sem áll rendelkezésre.

Elmondásuk szerint, nem igaz, hogy ne hajtották volna végre a kormány döntését az üggyel kapcsolatban. Erről dokumentációt sem adtak át a kormányhivatalnak.

Leírták: szeptemberben és novemberben két lépésben minden „létező és hadra fogható” fővárosi járművet forgalomba állítottak. 

A járatsűrítést éppen a legnagyobb kihasználtságú gerincvonalakon végezték el: a 3-as és a 4-es metró, az 1-es, a 4-es, a 6-os villamos, a budai fonódó villamoshálózat, a Rákóczi úti tengelyen közlekedő buszok, valamint a nagy kerületközpontokat, lakótelepeket kiszolgáló járatok (9-es, 23-as, 31-es, 32-es, 85-ös, 95-ös, 105-ös, 151-es, 159-es busz, illetve a 76-os és a 79M trolibusz) vonalán.

„Ugyan a novemberi járványügyi szigorítások óta városszerte ismét csökken a járatok kihasználtsága, a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a szolgáltatók számára továbbra is az a legfontosabb, hogy biztonságosan lehessen utazni Budapesten” – írták.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink